Nyomkövetés

Ügyintézők:
+36 30 182 8900

8:00-17:45

Iroda és ügyfélszolgálat
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
1183 Budapest, Gyömrői út 91.

Áruszállítás: Speciális és törékeny áruk

SÉRÜLÉKENY, ÉRZÉKENY ÉS SPECIÁLIS ÁRUK SZÁLLÍTÁSA

Érvényes: 2022. augusztus 1-től 

A Szolgáltatást az NMHH által elfogadott Általános Szerződési Feltételek szerint teljesítjük.

Ügyintézőnket hívja ezen a számon: +36 30 182 8900

TÁJÉKOZTATÓ SZOLGÁLTATÁSI DÍJAINKRÓL

SPECIÁLIS BELFÖLDI GYŰJTŐ SZÁLLÍTÁS

TÚLMÉRETES SZOLGÁLTATÁSOK (300 kg-ig)

Tájékoztató a 2020. január 1-jétől érvényes szolgáltatási díjainkról. Az átváltoztatás jogát fenntartjuk. Az árváltozásról a hatálybalépést megelőzően legalább 14 nappal e-mailben küldünk értesítést. Az alábbi ajánlat nem kötelez minimális rendelési volumenre. Amennyiben 90 napig nem érkezik egyetlen rendelés sem, a további megbízásokat mindenkor aktuális nyilvános ajánlatunk szerint teljesítjük.

CÉGÜNKRŐL

A FUTARSZOLGALAT.HU márkanév nem "csak egy futárcéget" jelent. Stratégiai célunk az ügyfélorientált vállalkozás megteremtése, amely egyedi, gazdaságos, és rugalmas futárszolgálati tevékenységgel segíti partnereit üzleti céljai elérésében. A szolgáltatás során kollégáink átvállalják az ügyintézést a teljes folyamatra, biztosítva ezzel a problémamentes szállítást, és a logisztikai terület gondtalanságát. Megoldásokat ajánlunk, amelyek szabaddá teszik idejét, az élete ezáltal lényegesen kényelmesebbé válik. 

ELÉGEDETTSÉGE A BEFEKTETÉSÜNK!

Ügyfélközpontú üzletpolitikánknak köszönhetően elértük, hogy mára az elsők között tartják számon cégünket a hazai futárszolgálatok között.

 

BIZTOSÍTÁSI ÉS KÁRTÉRÍTÉSI FELTÉTELEK

 Cégünk felelősséggel vállalja a megfelelő csomagolásban feladott küldemények feladótól címzettig történő biztonságos szállítását. A küldemények díjban foglalt maximális biztosítási fedezete 100.000 Ft. A küldemény konkrét értékére extra szolgáltatásként árubiztosítás köthető. A küldemény sérülését vagy hiányosságát a címzett az átvételkor köteles jelezni. Vállaljuk az esetleges reklamációk soron kívül történő, gyors kivizsgálását.

 

RENDELÉSEK FELVÉTELE

Ügyfélszolgálatunk irodai háttérrel munkanapokon 8:00 – 17:45 óráig áll ügyfelei rendelkezésére.

A rendelésleadás történhet:

Telefonon:                           06-30-182-8900 (2-es mellék)

Weben szerződéssel:             belfold.futar.hu

E-mail üzenetben:                Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

MÉRET- ÉS TÖMEGHATÁROK

 •  Egy küldemény több csomagból is állhat. A díjat az egyszerre egy címzettnek egy megrendelésben feladott csomagok tömegének, illetve térfogatsúlyainak összege határozza meg.
 • Tömeghatár: 300 kg/küldemény, 80 kg/csomag.
 • 80 kg-nál nehezebb 150 kg-nál könnyebb szállítási egység (küldeménydarab) fel- és lerakodást a szolgáltatási díj nem tartalmazza. Egyéb megállapodás hiányában a megbízó felelőssége a fel- és a lerakodás megoldása. 80 kg-nál nehezebb küldeménydarabot felár ellenében szállítunk. 150 kg tömeget meghaladó szállítási egységnél raklapos szolgáltatásra módosítjuk a megrendelés típusát, amelynek raklaphelyenként számított díja a futarszolgalat.hu weboldalon szerepel.
 • Maximális hossz: 350 cm. 350 és 400 cm között felár ellenében hosszabb szállítási határidővel tudunk teljesíteni.
 • Maximális magasság: 170 cm. 170 és 195 cm között a megvalósíthatóságról kérem, egyeztessen munkatársainkkal. Amennyiben a szállítás teljesíthető, feláras szolgáltatásként vállaljuk, illetve sok esetben raklapos szállítási szolgáltatással tudjuk a megbízást teljesíteni.
 • Nagyméretű, de terjedelmükhöz képest könnyű küldemények díját térfogatsúlyuk, azaz az általuk elfoglalt hely, és nem a tényleges súlyuk alapján állapítjuk meg. A díj a tényleges súly vagy a küldemény térfogatsúlya közül a magasabb alapján kerül meghatározásra. Hosszúság(m) x szélesség(m) x magasság(m) x 100 = térfogatsúly, jelentése: 1 m3 = 100 kg
 • Ebben a szolgáltatásban a tömeg és a térfogatsúly maximuma is 300 kg lehet, nagyobb méretnél és tömegnél keresse munkatársainkat. A határértékeket meghaladó küldemény szállítási díja aránytalanul magasabb lehet.
 • Ezzel a szolgáltatással külön megállapodás hiányában raklapos árut nem szállítunk, kérjük keresse raklapos szállítási szolgáltatásunkat. A szolgáltatás keretében átadott raklapos áru megrendelését automatikusan módosítjuk a raklapos szolgáltatásnak megfelelően, a díjak a futarszolgalat.hu weboldalon elérhetőek.

 

DÍJMENTES SZOLGÁLTATÁSOK MINDEN FUTÁRRENDELÉSHEZ

 • Rendszeres, előre időzített automatikusan teljesülő megbízások lehetősége
 • Részletes számla
 • Küldeménybiztosítás 100.000 Ft értékéig
 • Saját rendelési azonosítóra történő hivatkozás
 • Webshop és vállalatirányítási rendszerekbe könnyen importálható státuszinformáció
 • kézbesítési kísérlet
 • Extra rakodóval teljesített 2. kézbesítési kísérlet 80 kg-ig
 • SMS és/vagy e-mail értesítés a felvételt és kézbesítést megelőző napon
 • Telefonon történő jelzés a címre érkezés előtt.

 

NETTÓ TARIFATÁBLÁZAT A BELFÖLDI TÚLMÉRETES ÁRUSZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSHOZ

 A túlméretes darabáru szállítási szolgáltatást nem lehet összehasonlítani a hagyományos futárszolgálati tevékenységgel. Ezzel a szolgáltatással megoldást nyújtunk nem halmozható, sérülékeny, hagyományos gyűjtő szolgáltatásban túlméretesnek vagy egyedi kezelést igénylő árunak számító áruféleségek célba juttatására. A nagyobb termékek szállítási ideje hosszabb lehet, így egyedi időpontokra történő időzítésre nincs lehetőség. A felvételt és a kézbesítést munkatársaink telefonon vagy elektronikus üzenetben egyeztetik a rendelésfelvétel során kapott telefonszámokon.

A végleges szolgáltatási díjat a raktári mérést követően, a mért adatok alapján állapítjuk meg. Az előre kifizetett szállítási díjat a végleges szolgáltatási díj alapján korrigáljuk. A szállításra alkalmatlan (pl. csomagolatlan, vékony fóliába csomagolt zsákos áruk, olajos, piszkos, címzés nélküli stb.) küldemények szállítását a gépkocsivezető megtagadhatja, ebben az esetben a megrendelő köteles a kiállási díjat (3500 Ft) megfizetni.

Az emeletre szállítás az alábbi esetekben díjmentes

 • 30 kg alatti küldeményeknél, amelyeknek egyik oldala sem haladja meg a 60 centimétert,
 • 80 kg-ig széles mozgástérrel rendelkező lépcsőn a harmadik emeletig, megfelelő méretű és teherbírású lift esetén magasságtól függetlenül, amennyiben rakodó szükségességét előre jelzi.

Minden egyéb esetben egyedi árajánlat alapján vállaljuk küldemények emeletre kézbesítését. Előzetes kalkuláció hiányában újra szállítás lehet szükséges, amelyet a megrendelő köteles megtéríteni. Amennyiben az emeletre kézbesítés a rendelkezésre álló eszközökkel megoldható, akkor 2300 Ft/emelet díjat számítunk fel.

Egyszerű kalkuláció

A szállítási költség a távolságtól független.

A szolgáltatás díjazását a fenti számítás szerinti valós- vagy térfogatsúly kalkuláció szerint képzett szállítási súly határozza meg.

A díjat ezen kívül csak a pénzkezelés összege, illetve a biztosítási díj módosíthatja (lásd később)

Súly vagy térfogat

Belföldi kézbesítés

- 50 kg-ig vagy 0.5 m3-ig

11 250 Ft + ÁFA

- 75 kg-ig vagy 0.75 m3-ig

14 775 Ft + ÁFA

- 100 kg-ig vagy 1 m3-ig

17 925 Ft + ÁFA

-150 kg-ig vagy 1.5 m3-ig

25 200 Ft + ÁFA

-200 kg-ig vagy 2 m3-ig

30 600 Ft + ÁFA

-300 kg-ig vagy 3 m3-ig

42 000 Ft + ÁFA

Nagyobb méret vagy tömeg

Hívja ügyfélszolgálatunkat

A táblázat nettó díjakat tartalmaz. A szolgáltatási díj tartalmazza az egy címre kézbesítendő küldemények két kiszállítási kísérletét. Különdíjként kerül felszámításra az utánvétkezelés a szolgáltatás megrendelése esetén. Tranzitidő öt munkanap sms/e-mail üzenetben egyeztetett napon. Különlegesen kezelendő árukat (pl. formátlan, sérülékeny küldeményeket) egyéni elbírálás alapján előre egyeztetett egyedileg kalkulált ajánlat alapján szállítunk.

A futár 7-20 óra között érkezhet, a szolgáltatás napon belül időpontra nem kérhető.  Valakinek a rendelést követően a megadott felvételi, illetve leadási címen kell tartózkodni, hogy a futár teljesíteni tudja a megbízást. Pontosan megadott email cím és telefonszám esetén értesítést küldünk a várható kiszállításról. A szolgáltatási díjat a megrendelő fizetheti. Utánvételes szolgáltatást csak az áru tulajdonosa rendelhet, az utánvétet a megrendelőnek utaljuk. Amennyiben a címzettre szeretné hárítani a szállítási költséget, akkor az utánvét összegét a szállítási díjjal növelt összegben érdemes meghatározni. A szállítási díjról minden esetben a Megrendelőnek állítjuk ki számlánkat.

EGYÉB DÍJAK, FELÁRAK 

Szolgáltatás

Különdíjdíj

Utalással kezelt utánvét

Az érték 1 %, min. 1000 Ft + ÁFA

Tömeg vagy mérethatárt meghaladó küldemény

4000 Ft + ÁFA

Biztosítás (lásd lentebb)

Az érték 1 %, min. 10000 Ft + ÁFA

 

A KÜLDEMÉNYEK CSOMAGOLÁSA, VESZÉLYES ÁRUK, BIZTOSÍTÁS

 Megrendelő köteles a küldeményt biztonságosan becsomagolni, különösen igaz ez a törékeny árukra.

Törékeny áruk szállítását, a FUTAR.HU csak úgy vállalja, ha a csomagolás minősítése a FUTAR.HU által előzetesen e-mailben megtörtént. A minősítés előfeltétele, hogy a csomagolási technológia fényképekkel történő feltárása az adott termék vonatkozásában előzetesen e-mailben megtörtént. A minősítés egy adott konkrét megbízásra vonatkozik, azonos típusú termék újbóli feladása esetén a Megrendelő kérheti a korábbi minősítés új megbízásra vonatkozó kiterjesztését, és a FUTAR.HU kifejezett erre vonatkozó írásos válaszával elfogadhatja a Megrendelő erre vonatkozó kérését. Minden egyéb esetben az ajánlat normál halmozható és forgatható küldemény szállítására vonatkozik, a törékeny jelzés feltüntetése nem minősül kérelemnek, a küldemény átvétele pedig nem minősül törékeny áruszállításra vonatkozó megbízás elfogadásának. 

Az árukat úgy kell csomagolni és rögzíteni, hogy a szállítás és a tárolás folyamán a belső áruvédelem – azaz a csomagoláson belüli elmozdulás, sérülés lehetősége elleni vedelem – is mindvégig biztosítva legyen. A küldemény csomagolása akkor megfelelő, ha biztosítja, hogy a küldemény külső megsértése nélkül a belső tartalomhoz ne lehessen hozzáférni. Amennyiben a küldemény külső felületén megbontás vagy sérülés nem tapasztalható, vélelmezni kell, hogy a belső tartalom sértetlen. Ez utóbbi esetben a Futar.hu Kft. akkor sem felelős, ha később a csomagolás megbontásakor kiderül, hogy a belső tartalom megsérült. A csomagolás külső vagy belső hiányosságából – például a csomagon belüli elmozdulásból, sérülésből – származó bármely kárért a Futar.hu Kft. nem tartozik felelősséggel. 

Csomagolási ajánlások: Szeretnénk, ha áruja épségben megérkezne. Ebben a szolgáltatásban a csomagokat tömegesen kezeljük, és alvállalkozókat is bevonunk a teljesítésbe. A belföldi gyűjtő szolgáltatás során a csomagokat több jármű szállítja, többször szortírozzuk, megfelelő méretű autóra, útirányra optimalizáljuk. A raktári munka során halmozzuk, és a raktérben ismételten egymásra helyezzük az árukat. Ezért nagyon fontos küldeménye megfelelő csomagolása. A megfelelő csomagolás minden esetben az árut feladó felelőssége, annak minőségét a futár a helyszínen nem tudja megállapítani, és nem kötelessége vizsgálni. Általánosságban elmondható, hogy a gyári csomagolás felel meg a biztosítási feltételeknek.  

 

 • a legjobban a kartondobozos csomagolás felel meg a futárszolgálati munkafolyamatoknak,
 • vastag ragasztószalagot használjunk, ne kötöző anyagot (beakadhat a szortírozásnál), a ragasztószalag legyen H alakban, ne engedje a keresztirányú ragasztószalag a dobozt kinyílni,   
 • gépek kezelőgombjait, üvegfelületeit hungarocellel vagy dupla hullámkartonnal kell védeni.
 • Mindig szánjon időt az áru átvételére, a csomag gyors kinyitására, a sérülések ellenőrzésére. Ezt az 1-2 perc várakozást nem tagadhatja meg a futár vagy a szállító!
 • Ha mégis megsérül az áru, a sérülést az átvételnél a kiszállító sofőr jelenlétében kell dokumentálni. Legjobb fényképet készíteni, és a csomagkísérő bizonylaton pontosan meghatározni a sérülés mértékét. Kérjük, a sérülésről mielőbb tájékoztassanak bennünket. Bizonytalan esetben jobb nem átvenni a küldeményt. Későbbi reklamáció esetén nem bizonyítható, hogy az átvétel előtt történt-e a káresemény.

 Veszélyes áruk:

Belföldi gyűjtő szolgáltatásban veszélyes áru szállítására nincs általános engedélyünk. A Megrendelő büntetőjogi felelőssége tudatában kijelenti, küldeményei a közúti áruforgalomban nem számítanak veszélyesnek, nem lobbanékony, nem maró, nem gyúlékony, nem rádióaktív, nem mérgező hatású, valamint emberre, állatra és a környezetre nem veszélyesek.

Egyedi esetben – ha a sofőr rendelkezik ADR 1.3 szerinti általános képzési bizonyítvánnyal - mentességgel szállítható veszélyes áru szállítására tudunk ajánlatot tenni, ehhez azonban minden esetben az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldött, a veszélyes áruk pontos leírását tartalmazó írásos megrendelés szükséges, minden egyéb esetben a Futar.hu Kft. nem veszélyes áru szállítására tesz ajánlatot. A díjtételek csak nem veszélyes áruk szállítására vonatkoznak.

FONTOS tudnivalók, a biztosításról:  

A díjban foglalt maximális biztosítási fedezet 100.000 Ft. Az érték megjelölése nem jelenti azt, hogy a küldemény teljes értékére fedezet biztosítunk. A fedezet biztosításához külön szolgáltatást kell megrendelni. A megfelelő csomagolást a feladónak kell biztosítania, a kártérítési igényt csak megfelelő csomagolás esetén tudunk elfogadni. A küldemények magasabb értékre történő biztosítása külön díj ellenében, a felülbiztosításra vonatkozó egyértelmű utasítás esetén történik. Biztosítási megbízást csak e-mail üzenetben fogadunk el, a csomagkísérő bizonylatszámára hivatkozással. A biztosítási megbízást a megrendelést követően a lehető leghamarabb, de legkésőbb a megrendelés napján 17:00-ig le kell adni. 

 

További csomagolási ajánlások törékeny és speciális áruk biztonságos feladásához:

- a küldeményen mindig jól olvasható címzést helyezzen el,

- a több darabos küldeményeit számozza be pl. 3 db esetén tegyen 3/1, 3/2, 3/3 jelzést a dobozokra) 

- a darabszámnak nincs hatása az árra, egyszerűbb kezelni és biztonságosabb szállítani 4 db 20 kg-os küldeményt mint egy 80 kg tömegűt.

Kartondobozok:

- a legjobban a kartondobozos csomagolás felel meg a futárszolgálati munkafolyamatoknak,

- vastag ragasztószalagot használjunk ne kötöző anyagot (beakadhat a szortírozásnál), a ragasztószalag legyen H alakban, ne engedje a keresztirányú ragasztószalag a dobozt kinyílni,   

- törékeny árukat hungarocell borítással és élvédő kartonnal kell feladni, érdemes a törékeny jelzést is több feltűnő helyen elhelyezni a küldeményen,

- gépek kezelőgombjait, üvegfelületeit hungarocellel vagy dupla hullámkartonnal kell védeni.

Paletták:

- a dobozokat több sorban egymástól eltolva halmozzák egymásra, ahogyan a kőműves rakja a téglákat,

- a sorok közzé tegyenek teherelosztást biztosító elválasztó lapot,

- a rakomány a raklap egyik oldalán sem lóghat ki a paletta szélének síkjából,

- a sík felső lap erősebbé és halmozhatóvá teszi a küldeményt, 

- az áru elmozdulását erős fóliázással vagy pántolással kell megakadályozni,

- a paletta legyen kellően erős, hogy ne szakadjon be a speciális esetben nem egyenletesen eloszló teher (például lábak) alatt.

Ügyintézőnket hívja ezen a számon: +36 30 182 8900

Képek:

Törékeny áru szállításra előkészítveTörékeny áru jelzése