Ügyintézők:
+36 30 182 8900 / 2
2-es mellék
8:00-17:45

Iroda és ügyfélszolgálat
E-mail: info@futarszolgalat.hu  
1097. Budapest, Kén utca 6.

Céginformációk

Nyomkövetés

Azonostó:

Ügyintézők:
+36 30 182 8900 / 2
2-es mellék
8:00-17:45

Iroda és ügyfélszolgálat
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
1097. Budapest, Kén utca 6.

Áruszállítás: Speciális és törékeny áruk

Sérülékeny, érzékeny és speciális áruk szállítása 

Ügyintézőnket hívja ezen a számon: +36 30 182 8900 / 2. mellék 

A törékeny és vagy túlméretes darabáru szállítási szolgáltatást nem lehet összehasonlítani a hagyományos (pl. könyv, játék kézbesítése) futárszolgálati tevékenységgel. Ezzel a szolgáltatással megoldást nyújtunk nem halmozható, sérülékeny, törékeny vagy valamilyen egyedi kezelést igénylő áruk célba juttatására. A nagyobb termékek szállítási ideje hosszabb lehet, így egyedi időpontokra történő autórendelésre nincs lehetőség. A felvételt és a kézbesítést munkatársaink SMS üzenetekben, vagy telefonon egyeztetik a rendelésfelvétel során kapott telefonszámokon.

A végleges fuvardíjat a raktári ellenőrzést követően a mért adatok alapján állapítjuk meg. Az előre kifizetett szállítási díjat a végleges fuvardíj alapján korrigáljuk. A szállításra alkalmatlan (pl. csomagolatlan, vékony fóliába csomagolt zsákos áruk, olajos, piszkos, címzés nélküli stb.) küldemények szállítását a gépkocsivezető megtagadhatja, ebben az esetben a megrendelő köteles a kiállási díjat (3500 Ft + ÁFA) megtéríteni.

Az emeletre szállítás az alábbi esetekben díjmentes

  • 30 kg alatti küldeményeknél, amelyeknek a küldemény egyik oldala sem haladja meg a 60 centimétert,
  • 80 kg-ig széles mozgástérrel rendelkező lépcsőn a harmadik emeletig rakodó megrendelése vagy a címzett/feladó rakodási segítsége esetén,
  • 80 kg-ig megfelelő méretű és teherbírású lift esetén a szintmagasságtól függetlenül rakodó megrendelése vagy a címzett/feladó rakodási segítsége esetén.

Minden egyéb esetben egyedi árajánlat alapján vállaljuk küldemények emeletre kézbesítését. Előzetes kalkuláció hiányában újra szállítás lehet szükséges, amelyet a megrendelő köteles megtéríteni. Amennyiben az emeletre kézbesítés a rendelkezésre álló eszközökkel megoldható akkor 1500 Ft + ÁFA/emelet díjat számítunk fel.

80 kg-nál nagyobb áru szállítását egy egységben raklapon vállaljuk, ha a felrakó- és a lerakóhely rendelkezik megfelelő emelőszerkezettel.

EUR raklapméret szállítása esetén ajánljuk figyelmébe raklapos szolgáltatásunkat, amelynek díjai kedvezőbbek lehetnek.

 Egyszerű kalkuláció

A szállítási költség a távolságtól és a csomagszámtól független.

A díj a tényleges súly vagy a küldemény térfogatsúlya alapján kerül meghatározásra, attól függően melyik a nagyobb. Nagyméretű, de terjedelmükhöz képest könnyű küldemények fuvardíját térfogatsúlyuk, azaz az általuk elfoglalt hely, és nem a tényleges súlyuk alapján állapítjuk meg azaz:

hosszúság(m) x szélesség(m) x magasság(m) x 100 = térfogatsúly, jelentése: 1 m= 100 kg

Amennyiben a küldemény nem halmozható, a térfogatsúlyt kétszeres értéken határozzuk meg: 

hosszúság(m) x szélesség(m) x magasság(m) x 200 = térfogatsúly, jelentése: 1 m= 200 kg

Nettó tarifatáblázat belföldi speciális darabáru szállításához

Súly

Belföldi kézbesítés

- 50 kg

6 500 Ft

- 75 kg

8 000 Ft

- 100 kg

9 000 Ft

-150 kg

12 000 Ft

-200 kg

15 000 Ft

-300 kg

17 500 Ft

nagyobb tömeg

Hívja ügyintézőnket

 A táblázat nettó díjakat tartalmaz. A fuvardíj tartalmazza az egy címre kézbesítendő küldemények egyszeri kiszállítását. Különdíjként kerül felszámításra az utánvétek kezelése, a gépkocsivezetőn kívüli rakodó és az okmányok visszaforgatás szolgáltatások megrendelése. Tranzitidő öt munkanap egyeztetett munkanapokon. Különlegesen kezelendő árukat egyéni elbírálás alapján előre egyeztetett egyedileg kalkulált ajánlat alapján szállítunk

Nettó különdíjak a belföldi speciális darabáru szállításához

Szolgáltatás

Belföldi kézbesítés

Utánvét kezelés (utalás számlára)

Az érték 1 %-a, minimum 100 Ft

Gépkocsivezetőn kívül egy rakodó

3 000 Ft

Eredeti okmány visszaforgatása levélben 

500 Ft

Biztosítás (lásd lentebb)

Az érték 1%-a, minimum 10 000 Ft

A küldemények csomagolása:

Megrendelő köteles a küldeményt biztonságosan becsomagolni, különösen igaz ez a törékeny árukra. Az árukat úgy kell csomagolni és rögzíteni, hogy a szállítás és a tárolás folyamán a belső áruvédelem – azaz a csomagoláson belüli elmozdulás, sérülés lehetősége elleni vedelem – is mindvégig biztosítva legyen. A küldemény csomagolása akkor megfelelő, ha biztosítja, hogy a küldemény külső megsértése nélkül a belső tartalomhoz ne lehessen hozzáférni. Amennyiben a küldemény külső felületén megbontás vagy sérülés nem tapasztalható, vélelmezni kell, hogy a belső tartalom sértetlen. Ez utóbbi esetben a Fuvarozó akkor sem felelős, ha később a csomagolás megbontásakor kiderül, hogy a belső tartalom megsérült. A csomagolás külső vagy belső hiányosságából – például a csomagon belüli elmozdulásból, sérülésből – származó bármely kárért a Fuvarozó nem tartozik felelősséggel. 

Csomagolási ajánlások: Szeretnénk, ha áruja épségben megérkezne. A futárszolgálatunk tömegesen kezeli a küldeményeket. A belföldi gyűjtő szolgáltatás során a csomagokat több jármű szállítja, többször szortírozzuk - megfelelő méretű autóra, útirányra optimalizáljuk. A raktári munka során halmozzuk és a raktérben ismételten egymásra helyezzük az árukat. Ezért nagyon fontos küldeménye megfelelő csomagolása. A megfelelő csomagolás minden esetben az árut feladó felelőssége, annak minőségét a futár a helyszínen nem tudja megállapítani és nem kötelessége vizsgálni. Általánosságban elmondható, hogy a gyári csomagolás felel meg a biztosítási feltételeknek. A gyakorlatban ez nem mindig biztosítható, ezért a következő alapvető tanácsokat mindenképpen érdemes betartani.

- a küldeményen mindig jól olvasható címzést helyezzen el,

- a több darabos küldeményeit számozza be pl. 3 db esetén tegyen 3/1, 3/2, 3/3 jelzést a dobozokra) 

- a darabszámnak nincs hatása az árra, egyszerűbb kezelni és biztonságosabb szállítani 4 db 20 kg-os küldeményt mint egy 80 kg-ost.

Kartondobozok:

- a legjobban a kartondobozos csomagolás felel meg a futárszolgálati munkafolyamatoknak,

- vastag ragasztószalagot használjunk ne kötöző anyagot (beakadhat a szortírozásnál), a ragasztószalag legyen H alakban, ne engedje a keresztirányú ragasztószalag a dobozt kinyílni,   

- törékeny árukat hungarocell borítással és élvédő kartonnal kell feladni, érdemes a törékeny jelzést is több feltűnő helyen elhelyezni a küldeményen,

- gépek kezelőgombjait, üvegfelületeit hungarocellel vagy dupla hullámkartonnal kell védeni.

Paletták:

- a dobozokat több sorban egymástól eltolva halmozzák egymásra, ahogyan a kőműves rakja a téglákat,

- a sorok közzé tegyenek teherelosztást biztosító elválasztó lapot,

- a rakomány a raklap egyik oldalán sem lóghat ki a paletta szélének síkjából,

- a sík felső lap erősebbé és halmozhatóvá teszi a küldeményt, 

- az áru elmozdulását erős fóliázással vagy pántolással kell megakadályozni,

- a paletta legyen kellően erős, hogy ne szakadjon be a speciális esetben nem egyenletesen eloszló teher (például lábak) alatt.

Mindig szánjon időt az áru átvételére, a csomag gyors kinyitására a sérülések ellenőrzésére. Ezt az 1-2 perc várakozást nem tagadhatja meg a futár vagy a szállító!

Ha mégis megsérül az áru a sérülést az átvételnél a kiszállító sofőr jelenlétében kell dokumentálni. Legjobb fényképet készíteni és a fuvarlevélen pontosan meghatározni a sérülés mértékét. Bizonytalan esetben jobb nem átvenni a sérült küldeményt. Későbbi reklamáció esetén nem bizonyítható, hogy az átvétel előtt történt-e a káresemény.

Veszélyes áruk:

Belföldi gyűjtő szolgáltatásban veszélyes áru szállítására nincs általános engedélyünk. A Megrendelő büntetőjogi felelőssége tudatában kijelenti, küldeményei a közúti áruforgalomban nem számítanak veszélyesnek, nem lobbanékony, nem maró, nem gyúlékony, nem rádióaktív, nem mérgező hatású, valamint emberre, állatra és a környezetre nem veszélyesek.

Egyedi esetben – ha a sofőr rendelkezik ADR 1.3 szerinti általános képzési bizonyítvánnyal - mentességgel szállítható veszélyes áru szállítására tudunk ajánlatot tenni, ehhez azonban minden esetben az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldött a veszélyes áruk pontos leírását tartalmazó írásos megrendelés szükséges, minden egyéb esetben a Fuvarozó nem veszélyes áru szállítására tesz ajánlatot. A díjtételek csak nem veszélyes áruk szállítására vonatkoznak.

FONTOS tudnivalók, a biztosításról:  

A díjban foglalt maximális biztosítási fedezet maximum 100.000 Ft. A küldemények magasabb értékre történő biztosítása külön díj ellenében, a felülbiztosításra vonatkozó egyértelmű utasítás (megbízást csak e-mail üzenetben fogadunk el, fuvarlevélszám hivatkozással) esetén történik. Az érték megjelölése nem jelenti azt, hogy a küldemény teljes értékére fedezet biztosítunk. a fedezet biztosításához külön szolgáltatást kell megrendelni. A megfelelő csomagolást a feladónak kell biztosítania, a kártérítési igényt csak megfelelő csomagolás esetén tudunk elfogadni.  

 Képek:

Törékeny áru szállításra előkészítveTörékeny áru jelzése