Ügyintézők:
+36 30 182 8900 / 2
2-es mellék
8:00-17:45

Iroda és ügyfélszolgálat
E-mail: info@futarszolgalat.hu  
1183 Budapest, Gyömrői út 91.

Nyomkövetés

Azonostó:

Ügyintézők:
+36 30 182 8900 / 2
2-es mellék
8:00-17:45

Iroda és ügyfélszolgálat
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
1183 Budapest, Gyömrői út 91.

Áruszállítás: Speciális és törékeny áruk

Sérülékeny, érzékeny és speciális áruk szállítása 

Tájékoztató a 2019. február 1-től érvényes szolgáltatási díjainkról. Az átváltoztatás jogát fenntartjuk. 

CÉGÜNKRŐL

A FUTAR.HU márkanév nem "csak egy futárcéget" jelent. Stratégiai célunk az ügyfélorientált vállalkozás megteremtése, amely egyedi, gazdaságos, és rugalmas futárszolgálati tevékenységgel segíti partnereit üzleti céljai elérésében. A szolgáltatás során kollégáink átvállalják az ügyintézést a teljes folyamatra, biztosítva ezzel a problémamentes szállítást és a logisztikai terület gondtalanságát. Megoldásokat ajánlunk, amelyek szabaddá teszik idejét, az élete ezáltal lényegesen kényelmesebbé válik. 

ELÉGEDETTSÉGE A BEFEKTETÉSÜNK!

Ügyfélközpontú üzletpolitikánknak köszönhetően elértük, hogy mára az elsők között tartják számon cégünket a hazai futárszolgálatok között.

BIZTOSÍTÁSI ÉS KÁRTÉRÍTÉSI FELTÉTELEK

 Cégünk felelősséggel vállalja a megfelelő csomagolásban feladott küldemények feladótól címzettig történő biztonságos szállítását. A küldemények díjban foglalt maximális biztosítási fedezete 100.000 Ft. A küldemény konkrét értékére extra szolgáltatásként árubiztosítás köthető. A küldemény sérülését vagy hiányosságát a címzett az átvételkor köteles jelezni. Vállaljuk az esetleges reklamációk soron kívül történő gyors kivizsgálását.

Törékeny áruk szállítását, a FUTAR.HU csak úgy vállalja, ha a csomagolás minősítése a FUTAR.HU által előzetesen e-mailben megtörtént. A minősítés előfeltétele, hogy a csomagolási technológia fényképekkel történő feltárása az adott termék vonatkozásában előzetesen e-mailben megtörtént. A minősítés egy adott konkrét megbízásra vonatkozik, azonos típusú termék újbóli feladása esetén a Megrendelő kérheti a korábbi minősítés új megbízásra vonatkozó kiterjesztését és a FUTAR.HU kifejezett erre vonatkozó írásos válaszával elfogadhatja a Megrendelő erre vonatkozó kérését. Minden egyéb esetben az ajánlat normál halmozható és forgatható küldemény szállítására vonatkozik, a törékeny jelzés feltüntetése nem minősül kérelemnek, a küldemény átvétele pedig nem minősül törékeny áruszállításra vonatkozó megbízás elfogadásának. 

 

RENDELÉSEK FELVÉTELE

Ügyfélszolgálatunk irodai háttérrel munkanapokon 8:00 – 17:45 óráig áll ügyfelei rendelkezésére.

A rendelésleadás történhet:

Telefonon:                           06-30-182-8900 (2-es mellék)

Weben szerződéssel:             belfold.futar.hu

E-mail üzenetben:                Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

MÉRET- ÉS TÖMEGHATÁROK 

 • Egy küldemény több csomagból is állhat. A díjat az egyszerre egy címzettnek egy megrendelésben feladott csomagok tömegének, illetve térfogatsúlyainak összege határozza meg.
 • Tömeghatár: 300 kg/küldemény, 80 kg/csomag
 • 80 kg-nál nehezebb szállítási egység (küldeménydarab) fel és lerakodást a szolgáltatási díj nem tartalmazza. Egyéb megállapodás hiányában a megbízó felelőssége a fel- és a lerakodás megoldása.
 • Maximális hossz: 400 cm. 350 és 400 cm között felár ellenében hosszabb szállítási határidővel tudunk teljesíteni.
 • Maximális magasság: 170 cm, 170 és 195 cm között a megvalósíthatóságról kérem egyeztessen munkatársainkkal
 • Nagyméretű, de terjedelmükhöz képest könnyű küldemények díját térfogatsúlyuk, azaz az általuk elfoglalt hely, és nem a tényleges súlyuk alapján állapítjuk meg. A díj a tényleges súly vagy a küldemény térfogatsúlya közül a magasabb alapján kerül meghatározásra. Hosszúság(m) x szélesség(m) x magasság(m) x 100 = térfogatsúly, jelentése: 1 m3 = 100 kg
 • Ebben a szolgáltatásban a térfogatsúly maximuma is 300 kg lehet, nagyobb méretnél és tömegnél keresse munkatársainkat.
 • Ezzel a szolgáltatással külön megállapodás hiányában raklapos árut nem szállítunk, kérjük keresse raklapos szállítási szolgáltatásunkat

DÍJMENTES SZOLGÁLTATÁSOK MINDEN FUTÁRRENDELÉSHEZ 

 • Rendszeres előre időzített automatikusan teljesülő megbízások lehetősége
 • Részletes számla
 • Küldeménybiztosítás 100.000 Ft értékéig
 • Saját rendelési azonosítóra történő hivatkozás
 • Webshop és vállalatirányítási rendszerekbe könnyen importálható státuszinformáció
 • kézbesítési kísérlet
 • Extra rakodóval teljesített 2. kézbesítési kísérlet 80 kg-ig
 • SMS vagy e-mail értesítés a kézbesítést megelőzően

NETTÓ TARIFATÁBLÁZAT A BELFÖLDI TÚLMÉRETES ÁRUSZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSHOZ 

A túlméretes darabáru szállítási szolgáltatást nem lehet összehasonlítani a hagyományos futárszolgálati tevékenységgel. Ezzel a szolgáltatással megoldást nyújtunk nem halmozható, sérülékeny, hagyományos gyűjtő szolgáltatásban túlméretesnek vagy egyedi kezelést igénylő árunak számító áruféleségek célba juttatására. A nagyobb termékek szállítási ideje hosszabb lehet, így egyedi időpontokra történő időzítésre nincs lehetőség. A felvételt és a kézbesítést munkatársaink telefonon vagy elektronikus üzenetben egyeztetik a rendelésfelvétel során kapott telefonszámokon.

A végleges szolgáltatási díjat a raktári mérést követően a mért adatok alapján állapítjuk meg. Az előre kifizetett szállítási díjat a végleges szolgáltatási díj alapján korrigáljuk. A szállításra alkalmatlan (pl. csomagolatlan, vékony fóliába csomagolt zsákos áruk, olajos, piszkos, címzés nélküli stb.) küldemények szállítását a gépkocsivezető megtagadhatja, ebben az esetben a megrendelő köteles a kiállási díjat (3500 Ft) megfizetni.

Az emeletre szállítás az alábbi esetekben díjmentes

 • 30 kg alatti küldeményeknél, amelyeknek egyik oldala sem haladja meg a 60 centimétert,
 • 80 kg-ig széles mozgástérrel rendelkező lépcsőn a harmadik emeletig,
 • 80 kg-ig megfelelő méretű és teherbírású lift esetén a szintmagasságtól függetlenül.

Minden egyéb esetben egyedi árajánlat alapján vállaljuk küldemények emeletre kézbesítését. Előzetes kalkuláció hiányában újra szállítás lehet szükséges, amelyet a megrendelő köteles megtéríteni. Amennyiben az emeletre kézbesítés a rendelkezésre álló eszközökkel megoldható akkor 1500 Ft/emelet díjat számítunk fel.

Egyszerű kalkuláció

A szállítási költség a távolságtól független.

A szolgáltatás díjazását a fenti számítás szerinti valós- vagy térfogatsúly kalkuláció szerint képzett szállítási súly határozza meg.

A díjat ezen kívül csak a pénzkezelés összege, illetve a biztosítási díj módosíthatja (lásd később) 

Súly

Belföldi kézbesítés (nettó)

- 50 kg-ig

6 950 Ft

- 75 kg-ig

8 950 Ft

- 100 kg-ig

9 950 Ft

-150 kg-ig

14 000 Ft

-200 kg-ig

17 000 Ft

-300 kg-ig

20 000 Ft

Nagyobb méret vagy tömeg

Hívja ügyfélszolgálatunkat

A táblázat nettó díjakat tartalmaz. A szolgáltatási díj tartalmazza az egy címre kézbesítendő küldemények két kiszállítási kísérletét. Különdíjként kerül felszámításra az utánvétkezelés a szolgáltatás megrendelése esetén. Tranzitidő öt munkanap sms/e-mail üzenetben egyeztetett napon. Különlegesen kezelendő árukat (pl. formátlan, nagyon sérülékeny küldeményeket) egyéni elbírálás alapján előre egyeztetett egyedileg kalkulált ajánlat alapján szállítunk

A futár 8-18 óra között érkezhet, a szolgáltatás napon belül időpontra nem kérhető. Valakinek a rendelést követően a megadott felvételi, illetve leadási címen kell tartózkodni, hogy a futár teljesíteni tudja a megbízást. Pontosan megadott email cím és telefonszám esetén értesítést küldünk a várható kiszállításról. A szolgáltatási díjat a megrendelő fizetheti. Utánvételes szolgáltatást csak az áru tulajdonosa rendelhet, az utánvétet a megrendelőnek utaljuk. Amennyiben a címzettre szeretné hárítani a szállítási költséget, akkor az utánvét összegét a szállítási díjjal növelt összegben érdemes meghatározni. A szállítási díjról minden esetben Önnek állítjuk ki számlánkat.

UTÁNVÉTKEZELÉS ÉS KÜLÖNBIZTOSÍTÁS 

Szolgáltatás

Különdíjdíj

Utalással kezelt utánvét

Az érték 1 %, min. 1000 Ft + ÁFA

Biztosítás (lásd lentebb)

Az érték 1 %, min. 10000 Ft + ÁFA


A KÜLDEMÉNYEK CSOMAGOLÁSA, VESZÉLYES ÁRUK, BIZTOSÍTÁS

Megrendelő köteles a küldeményt biztonságosan becsomagolni, különösen igaz ez a törékeny árukra. Az árukat úgy kell csomagolni és rögzíteni, hogy a szállítás és a tárolás folyamán a belső áruvédelem – azaz a csomagoláson belüli elmozdulás, sérülés lehetősége elleni vedelem – is mindvégig biztosítva legyen. A küldemény csomagolása akkor megfelelő, ha biztosítja, hogy a küldemény külső megsértése nélkül a belső tartalomhoz ne lehessen hozzáférni. Amennyiben a küldemény külső felületén megbontás vagy sérülés nem tapasztalható, vélelmezni kell, hogy a belső tartalom sértetlen. Ez utóbbi esetben a Futar.hu Kft. akkor sem felelős, ha később a csomagolás megbontásakor kiderül, hogy a belső tartalom megsérült. A csomagolás külső vagy belső hiányosságából – például a csomagon belüli elmozdulásból, sérülésből – származó bármely kárért a Futar.hu Kft. nem tartozik felelősséggel. 

Csomagolási ajánlások: Szeretnénk, ha áruja épségben megérkezne. Ebben a szolgáltatásban a csomagokat tömegesen kezeljük és alvállalkozókat is bevonunk a teljesítésbe. A belföldi gyűjtő szolgáltatás során a csomagokat több jármű szállítja, többször szortírozzuk - megfelelő méretű autóra, útirányra optimalizáljuk. A raktári munka során halmozzuk és a raktérben ismételten egymásra helyezzük az árukat. Ezért nagyon fontos küldeménye megfelelő csomagolása. A megfelelő csomagolás minden esetben az árut feladó felelőssége, annak minőségét a futár a helyszínen nem tudja megállapítani és nem kötelessége vizsgálni. Általánosságban elmondható, hogy a gyári csomagolás felel meg a biztosítási feltételeknek. 

 • a legjobban a kartondobozos csomagolás felel meg a futárszolgálati munkafolyamatoknak,
 • vastag ragasztószalagot használjunk ne kötöző anyagot (beakadhat a szortírozásnál), a ragasztószalag legyen H alakban, ne engedje a keresztirányú ragasztószalag a dobozt kinyílni,   
 • gépek kezelőgombjait, üvegfelületeit hungarocellel vagy dupla hullámkartonnal kell védeni.
 • Mindig szánjon időt az áru átvételére, a csomag gyors kinyitására a sérülések ellenőrzésére. Ezt az 1-2 perc várakozást nem tagadhatja meg a futár vagy a szállító!
 • Ha mégis megsérül az áru a sérülést az átvételnél a kiszállító sofőr jelenlétében kell dokumentálni. Legjobb fényképet készíteni és a csomagkísérő bizonylaton pontosan meghatározni a sérülés mértékét. Kérjük a sérülésről mielőbb tájékoztassanak bennünket. Bizonytalan esetben jobb nem átvenni a sérült küldeményt. Későbbi reklamáció esetén nem bizonyítható, hogy az átvétel előtt történt-e a káresemény.

Veszélyes áruk:

Belföldi gyűjtő szolgáltatásban veszélyes áru szállítására nincs általános engedélyünk. A Megrendelő büntetőjogi felelőssége tudatában kijelenti, küldeményei a közúti áruforgalomban nem számítanak veszélyesnek, nem lobbanékony, nem maró, nem gyúlékony, nem rádióaktív, nem mérgező hatású, valamint emberre, állatra és a környezetre nem veszélyesek.

Egyedi esetben – ha a sofőr rendelkezik ADR 1.3 szerinti általános képzési bizonyítvánnyal - mentességgel szállítható veszélyes áru szállítására tudunk ajánlatot tenni, ehhez azonban minden esetben az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldött a veszélyes áruk pontos leírását tartalmazó írásos megrendelés szükséges, minden egyéb esetben a Futar.hu Kft. nem veszélyes áru szállítására tesz ajánlatot. A díjtételek csak nem veszélyes áruk szállítására vonatkoznak.

FONTOS tudnivalók, a biztosításról:  

A díjban foglalt maximális biztosítási fedezet 100.000 Ft. Az érték megjelölése nem jelenti azt, hogy a küldemény teljes értékére fedezet biztosítunk. a fedezet biztosításához külön szolgáltatást kell megrendelni. A megfelelő csomagolást a feladónak kell biztosítania, a kártérítési igényt csak megfelelő csomagolás esetén tudunk elfogadni. A küldemények magasabb értékre történő biztosítása külön díj ellenében, a felülbiztosításra vonatkozó egyértelmű utasítás esetén történik. Biztosítási megbízást csak e-mail üzenetben fogadunk el, a csomagkísérő bizonylatszámára hivatkozással. A biztosítási megbízást a megrendelést követően a lehető leghamarabb, de legkésőbb a megrendelés napján 17:00-ig le kell adni.

További csomagolási ajánlások törékeny és speciális áruk biztonságos feladásához:

- a küldeményen mindig jól olvasható címzést helyezzen el,

- a több darabos küldeményeit számozza be pl. 3 db esetén tegyen 3/1, 3/2, 3/3 jelzést a dobozokra) 

- a darabszámnak nincs hatása az árra, egyszerűbb kezelni és biztonságosabb szállítani 4 db 20 kg-os küldeményt mint egy 80 kg tömegűt.

Kartondobozok:

- a legjobban a kartondobozos csomagolás felel meg a futárszolgálati munkafolyamatoknak,

- vastag ragasztószalagot használjunk ne kötöző anyagot (beakadhat a szortírozásnál), a ragasztószalag legyen H alakban, ne engedje a keresztirányú ragasztószalag a dobozt kinyílni,   

- törékeny árukat hungarocell borítással és élvédő kartonnal kell feladni, érdemes a törékeny jelzést is több feltűnő helyen elhelyezni a küldeményen,

- gépek kezelőgombjait, üvegfelületeit hungarocellel vagy dupla hullámkartonnal kell védeni.

Paletták:

- a dobozokat több sorban egymástól eltolva halmozzák egymásra, ahogyan a kőműves rakja a téglákat,

- a sorok közzé tegyenek teherelosztást biztosító elválasztó lapot,

- a rakomány a raklap egyik oldalán sem lóghat ki a paletta szélének síkjából,

- a sík felső lap erősebbé és halmozhatóvá teszi a küldeményt, 

- az áru elmozdulását erős fóliázással vagy pántolással kell megakadályozni,

- a paletta legyen kellően erős, hogy ne szakadjon be a speciális esetben nem egyenletesen eloszló teher (például lábak) alatt.

Ügyintézőnket hívja ezen a számon: +36 30 182 8900 / 2. mellék  

Képek:

Törékeny áru szállításra előkészítveTörékeny áru jelzése