Ügyintézők:
+36 30 182 8900 / 2
2-es mellék
8:00-17:45

Iroda és ügyfélszolgálat
E-mail: info@futarszolgalat.hu  
1183 Budapest, Gyömrői út 91.

Nyomkövetés

Azonostó:

Ügyintézők:
+36 30 182 8900 / 2
2-es mellék
8:00-17:45

Iroda és ügyfélszolgálat
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
1183 Budapest, Gyömrői út 91.

Futárszolgálat: kis tömegű és kis méretű küldemények

40 kg alatti áruk szállítása futárszolgálattal 

Tájékoztató a 2019. február 1-től érvényes szolgáltatási díjainkról. Az átváltoztatás jogát fenntartjuk. 

CÉGÜNKRŐL

A FUTAR.HU márkanév nem "csak egy futárcéget" jelent. A kisebb áruk futárszolgáltatását gyakran szállítmányozóként, alvállalkozók bevonásával teljesítjük. A szolgáltatás során kollégáink átvállalják az ügyintézést a teljes folyamatra, biztosítva ezzel a problémamentes szállítást a logisztikai feladatok gondtalanságát.

Megoldásokat ajánlunk, amelyek szabaddá teszik idejét, az élete ezáltal lényegesen kényelmesebbé válik. 

ELÉGEDETTSÉGE A BEFEKTETÉSÜNK!

Ügyfélközpontú üzletpolitikánknak köszönhetően elértük, hogy mára az elsők között tartják számon cégünket a hazai futárszolgálatok között.

BIZTOSÍTÁSI ÉS KÁRTÉRÍTÉSI FELTÉTELEK

Cégünk felelősséggel vállalja a megfelelő csomagolásban feladott küldemények feladótól címzettig történő biztonságos szállítását. A küldemények díjban foglalt maximális biztosítási fedezete a szolgáltatási díj tizenötszöröse. A küldemény konkrét értékére extra szolgáltatásként árubiztosítás köthető. A küldemény sérülését vagy hiányosságát a címzett az átvételkor köteles jelezni. Vállaljuk az esetleges reklamációk soron kívül történő gyors kivizsgálását.

RENDELÉSEK FELVÉTELE

Ügyfélszolgálatunk irodai háttérrel munkanapokon 8:00 – 17:45 óráig áll ügyfelei rendelkezésére.

A rendelésleadás történhet:

Telefonon:                           06-30-182-8900 (2-es mellék)

Weben szerződéssel:             belfold.futar.hu

E-mail üzenetben:                Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

MÉRET- ÉS TÖMEGHATÁROK

 Figyelem ennek a szolgáltatás díja egy csomagra vonatkozik.

 • Ennek a szolgáltatásnak a keretében csak dobozolt, halmozható (egymásra rakható), nem törékeny csomag szállítását vállaljuk.
 • Tömeghatár: 39,99 kg
 • A hosszúság + szélesség + magasság összesen maximum 175 cm lehet.
 • Nagyméretű, de terjedelmükhöz képest könnyű küldemények díját térfogatsúlyuk, azaz az általuk elfoglalt hely, és nem a tényleges súlyuk alapján állapítjuk meg. A díj a tényleges súly vagy a küldemény térfogatsúlya közül a magasabb alapján kerül meghatározásra. Hosszúság(m) x szélesség(m) x magasság(m) x 100 = térfogatsúly, jelentése: 1 m3 = 100 kg
 • Ebben a szolgáltatásban a térfogatsúly maximuma is 39,99 kg lehet, nagyobb méretnél és tömegnél keresse túlméretes futárszolgálati szolgáltatásunkat.

DÍJMENTES SZOLGÁLTATÁSOK MINDEN FUTÁRRENDELÉSHEZ

 • Rendszeres előre időzített automatikusan teljesülő megbízások lehetősége
 • Részletes számla
 • Küldeménybiztosítás maximuma a szolgáltatási díj tizenötszöröse
 • Saját rendelési azonosítóra történő hivatkozás
 • Webshop és vállalatirányítási rendszerekbe könnyen importálható státuszinformáció
 • kézbesítési kísérlet
 • SMS értesítés a kézbesítést megelőzően

NETTÓ TARIFATÁBLÁZAT A BELFÖLDI KISTÖMEGŰ ÁRUSZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSHOZ

 Figyelem ennek a szolgáltatás díja egy csomagra vonatkozik. Több darabra vonatkozó megbízás esetén a csomagok egyenként számított díjai összeadódnak. 3 vagy több darabos küldemények esetén a túlméretes szolgáltatás gazdaságosabb lehet.

 Egyszerű kalkuláció

A szállítási költség a távolságtól független.

A szolgáltatás díjazását a csomagok száma és (a fenti számítás szerinti valós- vagy térfogatsúly kalkuláció szerint képzett) tömege határozza meg.

A díjat ezen kívül csak a pénzkezelés összege, illetve a biztosítási díj módosíthatja (lásd később)

Súly

Belföldi kézbesítés (nettó)

0-1 kg

2 500 Ft

1,01-5 kg

3 500 Ft

5,01-10 kg

4 500 Ft

10,01-20 kg

5 000 Ft

20,01-30 kg

5 500 Ft

30,01-39,9 kg

6 000 Ft

Nagyobb méret vagy tömeg, speciális vagy törékeny

Túlméretes szolgáltatás

A táblázat nettó díjakat tartalmaz. A szolgáltatási díj tartalmazza az egy címre kézbesítendő küldemények két kiszállítási kísérletét. Különdíjként kerül felszámításra az utánvétek kezelése. Tranzitidő 1 munkanap, a felvételt követő munkanapon megkíséreljük a kézbesítést, a kézbesítés nem garantált. A futár 8-18 óra között érkezhet, a szolgáltatás napon belül időpontra nem kérhető. Valakinek a rendelést követően a megadott felvételi, illetve leadási címen kell tartózkodni, hogy a futár teljesíteni tudja a megbízást. Ennél a szolgáltatásnál a futár nem telefonál, pontos telefonszám esetén SMS értesítést küldünk a várható kiszállításról. A szolgáltatási díjat a megrendelő fizetheti. Utánvételes szolgáltatást csak az áru tulajdonosa rendelhet, az utánvétet a megrendelőnek utaljuk. Amennyiben a címzettre szeretné hárítani a szállítási költséget, akkor az utánvét összegét a szállítási díjjal növelt összegben érdemes meghatározni. A szállítási díjról minden esetben Önnek állítjuk ki számlánkat.

UTÁNVÉTKEZELÉS ÉS KÜLÖNBIZTOSÍTÁS

Szolgáltatás

Különdíjdíj

Utalással kezelt utánvét

Az érték 1 %, min. 1000 Ft + ÁFA

Biztosítás (lásd lentebb)

Az érték 1 %, min. 10000 Ft + ÁFA

A KÜLDEMÉNYEK CSOMAGOLÁSA, VESZÉLYES ÁRUK, BIZTOSÍTÁS

Megrendelő köteles a küldeményt biztonságosan becsomagolni, különösen igaz ez a törékeny árukra. Az árukat úgy kell csomagolni és rögzíteni, hogy a szállítás és a tárolás folyamán a belső áruvédelem – azaz a csomagoláson belüli elmozdulás, sérülés lehetősége elleni vedelem – is mindvégig biztosítva legyen. A küldemény csomagolása akkor megfelelő, ha biztosítja, hogy a küldemény külső megsértése nélkül a belső tartalomhoz ne lehessen hozzáférni. Amennyiben a küldemény külső felületén megbontás vagy sérülés nem tapasztalható, vélelmezni kell, hogy a belső tartalom sértetlen. Ez utóbbi esetben a Futar.hu Kft. akkor sem felelős, ha később a csomagolás megbontásakor kiderül, hogy a belső tartalom megsérült. A csomagolás külső vagy belső hiányosságából – például a csomagon belüli elmozdulásból, sérülésből – származó bármely kárért a Futar.hu Kft. nem tartozik felelősséggel. 

Csomagolási ajánlások: Szeretnénk, ha áruja épségben megérkezne. Ebben a szolgáltatásban a csomagokat tömegesen kezeljük és alvállalkozókat is bevonunk a teljesítésbe. A belföldi gyűjtő szolgáltatás során a csomagokat több jármű szállítja, többször szortírozzuk - megfelelő méretű autóra, útirányra optimalizáljuk. A raktári munka során halmozzuk és a raktérben ismételten egymásra helyezzük az árukat. Ezért nagyon fontos küldeménye megfelelő csomagolása. A megfelelő csomagolás minden esetben az árut feladó felelőssége, annak minőségét a futár a helyszínen nem tudja megállapítani és nem kötelessége vizsgálni. Általánosságban elmondható, hogy a gyári csomagolás felel meg a biztosítási feltételeknek.   

 • a legjobban a kartondobozos csomagolás felel meg a futárszolgálati munkafolyamatoknak,
 • vastag ragasztószalagot használjunk ne kötöző anyagot (beakadhat a szortírozásnál), a ragasztószalag legyen H alakban, ne engedje a keresztirányú ragasztószalag a dobozt kinyílni,   
 • gépek kezelőgombjait, üvegfelületeit hungarocellel vagy dupla hullámkartonnal kell védeni.
 • Mindig szánjon időt az áru átvételére, a csomag gyors kinyitására a sérülések ellenőrzésére. Ezt az 1-2 perc várakozást nem tagadhatja meg a futár vagy a szállító!
 • Ha mégis megsérül az áru a sérülést az átvételnél a kiszállító sofőr jelenlétében kell dokumentálni. Legjobb fényképet készíteni és a csomagkísérő bizonylaton pontosan meghatározni a sérülés mértékét. Kérjük a sérülésről mielőbb tájékoztassanak bennünket. Bizonytalan esetben jobb nem átvenni a sérült küldeményt. Későbbi reklamáció esetén nem bizonyítható, hogy az átvétel előtt történt-e a káresemény.

Veszélyes áruk:

Belföldi gyűjtő szolgáltatásban veszélyes áru szállítására nincs általános engedélyünk. A Megrendelő büntetőjogi felelőssége tudatában kijelenti, küldeményei a közúti áruforgalomban nem számítanak veszélyesnek, nem lobbanékony, nem maró, nem gyúlékony, nem rádióaktív, nem mérgező hatású, valamint emberre, állatra és a környezetre nem veszélyesek.

Egyedi esetben – ha a sofőr rendelkezik ADR 1.3 szerinti általános képzési bizonyítvánnyal - mentességgel szállítható veszélyes áru szállítására tudunk ajánlatot tenni, ehhez azonban minden esetben az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldött a veszélyes áruk pontos leírását tartalmazó írásos megrendelés szükséges, minden egyéb esetben a Futar.hu Kft. nem veszélyes áru szállítására tesz ajánlatot. A díjtételek csak nem veszélyes áruk szállítására vonatkoznak. 

FONTOS tudnivalók, a biztosításról:  

A díjban foglalt maximális biztosítási fedezet a nettó szolgáltatási díj tizenötszöröse. Az érték megjelölése nem jelenti azt, hogy a küldemény teljes értékére fedezet biztosítunk. a fedezet biztosításához külön szolgáltatást kell megrendelni. A megfelelő csomagolást a feladónak kell biztosítania, a kártérítési igényt csak megfelelő csomagolás esetén tudunk elfogadni. A küldemények magasabb értékre történő biztosítása külön díj ellenében, a felülbiztosításra vonatkozó egyértelmű utasítás esetén történik. Biztosítási megbízást csak e-mail üzenetben fogadunk el, a csomagkísérő bizonylatszámára hivatkozással. A biztosítási megbízást a megrendelést követően a lehető leghamarabb, de legkésőbb a megrendelés napján 17:00-ig le kell adni.

Figyelem a szolgáltatás fuvardíja egy csomagra vonatkozik.

Ügyintézőnket hívja ezen a számon: +36 30 182 8900 / 2. mellék   

 

 Képek:

Kisebb áruk szállításra kikészítveKisebb áruk szállításra kikészítve

  Kisebb áruk szállításra kikészítveKisebb áruk szállításra kikészítve

Kisebb áruk szállításra kikészítveKisebb áruk szállításra kikészítveKisebb áruk szállításra kikészítve