Nyomkövetés

Ügyintézők:
+36 30 182 8900

8:00-17:45

Iroda és ügyfélszolgálat
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
1183 Budapest, Gyömrői út 91.

Futárszolgálat: kis tömegű és kis méretű küldemények

40 KG ALATTI ÁRUK SZÁLLÍTÁSA FUTÁRSZOLGÁLATTAL

2022. augusztus 1-től érvényes

A Szolgáltatást az NMHH által elfogadott Általános Szerződési Feltételek 4. pontjában foglaltak alapján, amennyiben a küldemény darabjai összességében 40 kg alatt maradnak, akkor a szolgáltatást egyéb egyetemes postai szolgáltatást nem helyettesítő postai szolgáltatásként teljesítjük, 40 kg feletti küldemény esetén szállítmányozóként teljesítjük a megbízást.

Ügyintézőnket hívja ezen a számon: +36 30 182 8900

TÁJÉKOZTATÓ SZOLGÁLTATÁSI DÍJAINKRÓL

BELFÖLDI GYŰJTŐ KIS TÖMEGŰ (40 kg-ig) SZOLGÁLTATÁSOK

Tájékoztató a 2020. január 1-jétől érvényes szolgáltatási díjainkról. Az árváltoztatás jogát fenntartjuk. Az árváltozásról a hatálybalépést megelőzően legalább 14 nappal e-mailben küldünk értesítést. Az alábbi ajánlat nem kötelez minimális rendelési volumenre. Amennyiben 90 napig nem érkezik egyetlen rendelés sem, a további megbízásokat mindenkor aktuális nyilvános ajánlatunk szerint teljesítjük.

CÉGÜNKRŐL

 A FUTARSZOLGALAT.HU márkanév nem "csak egy futárcéget" jelent. A kisebb áruk futárszolgáltatását gyakran szállítmányozóként, alvállalkozók bevonásával teljesítjük. A szolgáltatás során kollégáink átvállalják az ügyintézést a teljes folyamatra, biztosítva ezzel a problémamentes szállítást, a logisztikai feladatok gondtalanságát.

Megoldásokat ajánlunk, amelyek szabaddá teszik idejét, az élete ezáltal lényegesen kényelmesebbé válik. 

ELÉGEDETTSÉGE A BEFEKTETÉSÜNK!

Ügyfélközpontú üzletpolitikánknak köszönhetően elértük, hogy mára az elsők között tartják számon cégünket a hazai futárszolgálatok között.

BIZTOSÍTÁSI ÉS KÁRTÉRÍTÉSI FELTÉTELEK

Cégünk felelősséggel vállalja a megfelelő csomagolásban feladott küldemények feladótól címzettig történő biztonságos szállítását. A küldemények díjban foglalt maximális biztosítási fedezete a szolgáltatási díj tizenötszöröse, maximum 50000 Ft. A küldemény konkrét értékére extra szolgáltatásként árubiztosítás köthető. A küldemény sérülését vagy hiányosságát a címzett az átvételkor köteles jelezni. Vállaljuk az esetleges reklamációk soron kívül történő gyors kivizsgálását.

 

RENDELÉSEK FELVÉTELE

Ügyfélszolgálatunk irodai háttérrel munkanapokon 8:00 – 17:45 óráig áll ügyfelei rendelkezésére.

A rendelésleadás történhet:

Telefonon:                           06-30-182-8900 (2-es mellék)

Weben szerződéssel:             belfold.futar.hu

E-mail üzenetben:                Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

MÉRET- ÉS TÖMEGHATÁROK

 •  Figyelem! A szolgáltatás díja egy csomagra vonatkozik.
 • Ennek a szolgáltatásnak a keretében csak dobozolt, halmozható (egymásra rakható), nem törékeny csomag szállítását vállaljuk.
 • Tömeghatár: 39,99 kg
 • A hosszúság + szélesség + magasság összesen maximum 175 cm lehet.
 • Nagyméretű, de terjedelmükhöz képest könnyű küldemények díját térfogatsúlyuk, azaz az általuk elfoglalt hely, és nem a tényleges súlyuk alapján állapítjuk meg. A díj a tényleges súly vagy a küldemény térfogatsúlya közül a magasabb alapján kerül meghatározásra. Hosszúság(m) x szélesség(m) x magasság(m) x 100 = térfogatsúly, jelentése: 1 m3 = 100 kg
 • Ebben a szolgáltatásban a térfogatsúly maximuma is 39,99 kg lehet, nagyobb méretnél és tömegnél keresse túlméretes futárszolgálati szolgáltatásunkat.

 

DÍJMENTES SZOLGÁLTATÁSOK MINDEN FUTÁRRENDELÉSHEZ

 • Rendszeres előre időzített automatikusan teljesülő megbízások lehetősége
 • Részletes számla
 • Küldeménybiztosítás maximuma a szolgáltatási díj tizenötszöröse, maximum 50000 Ft.
 • Saját rendelési azonosítóra történő hivatkozás
 • Webshop és vállalatirányítási rendszerekbe könnyen importálható státuszinformáció
 • kézbesítési kísérlet
 • SMS értesítés a kézbesítést megelőzően

 

NETTÓ TARIFATÁBLÁZAT A BELFÖLDI KISTÖMEGŰ ÁRUSZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSHOZ

Figyelem! Ennek a szolgáltatásnak a díja egy csomagra vonatkozik. Több darabra vonatkozó megbízás esetén a csomagok egyenként számított díjai összeadódnak. 3 vagy több darabos küldemények esetén a túlméretes szolgáltatás gazdaságosabb lehet.

Egyszerű kalkuláció:

A szállítási költség a távolságtól független.

A szolgáltatás díjazását a csomagok száma és (a fenti számítás szerinti valós- vagy térfogatsúly kalkuláció szerint képzett) tömege határozza meg.

A díjat ezen kívül csak a pénzkezelés összege, illetve a biztosítási díj módosíthatja (lásd később)

Súly vagy térfogat

Belföldi kézbesítés (nettó)

- 1 kg-ig vagy 0.01 m3-ig

3 750 Ft + ÁFA

- 5 kg-ig vagy 0.05 m3-ig

5 250 Ft + ÁFA

- 10 kg-ig vagy 0,1 m3-ig

6 750 Ft + ÁFA

- 20 kg-ig vagy 0,2 m3-ig

7 500 Ft + ÁFA

- 30 kg-ig vagy 0,3 m3-ig

8 250 Ft + ÁFA

- 39,9 kg-ig vagy 0,4 m3-ig

9 000 Ft + ÁFA

Nagyobb méret vagy tömeg, speciális vagy törékeny küldemények

Túlméretes szolgáltatás

A táblázat nettó díjakat tartalmaz. A szolgáltatási díj tartalmazza az egy címre kézbesítendő küldemények két kiszállítási kísérletét. Különdíjként kerül felszámításra az utánvétek kezelése. Tranzitidő 1 munkanap, a tervezett felvétel előtti nap 15 óráig leadott megrendelések esetén. A felvételt követő munkanapon megkíséreljük a kézbesítést, a kézbesítés nem garantált. A futár 8-18 óra között érkezhet, a szolgáltatás napon belül időpontra nem kérhető. Valakinek a rendelést követően a megadott felvételi, illetve leadási címen kell tartózkodni, hogy a futár teljesíteni tudja a megbízást. Ennél a szolgáltatásnál a futár nem telefonál, pontos telefonszám esetén SMS értesítést küldünk a várható kiszállításról. A szolgáltatási díjat a Megrendelő fizetheti. Utánvételes szolgáltatást csak az áru tulajdonosa rendelhet, az utánvétet a Megrendelőnek utaljuk. Amennyiben a címzettre szeretné hárítani a szállítási költséget, akkor az utánvét összegét a szállítási díjjal növelt összegben érdemes meghatározni. A szállítási díjról minden esetben a Megrendelőnek állítjuk ki számlánkat.

UTÁNVÉTKEZELÉS ÉS KÜLÖNBIZTOSÍTÁS

Szolgáltatás

Különdíjdíj

Utalással kezelt utánvét

Az érték 1 %, min. 1000 Ft + ÁFA

Biztosítás (lásd lentebb)

Az érték 1 %, min. 10000 Ft + ÁFA

 

 

A KÜLDEMÉNYEK CSOMAGOLÁSA, VESZÉLYES ÁRUK, BIZTOSÍTÁS

 Megrendelő köteles a küldeményt biztonságosan becsomagolni. Ezzel a szolgáltatással törékeny áruk szállítását nem vállaljuk. Kérjük, semmi esetre se adjon fel törékeny árut, ebben a szolgáltatásban nem tudunk felelősséget vállalni érte! Az árukat úgy kell csomagolni és rögzíteni, hogy a szállítás és a tárolás folyamán a belső áruvédelem – azaz a csomagoláson belüli elmozdulás, sérülés lehetősége elleni vedelem – mindvégig biztosítva legyen. A küldemény csomagolása akkor megfelelő, ha biztosítja, hogy a küldemény külső megsértése nélkül a belső tartalomhoz ne lehessen hozzáférni. Amennyiben a küldemény külső felületén megbontás vagy sérülés nem tapasztalható, vélelmezni kell, hogy a belső tartalom sértetlen. Ez utóbbi esetben a Futar.hu Kft. akkor sem felelős, ha később a csomagolás megbontásakor kiderül, hogy a belső tartalom megsérült. A csomagolás külső vagy belső hiányosságából – például a csomagon belüli elmozdulásból, sérülésből – származó bármely kárért a Futar.hu Kft. nem tartozik felelősséggel. 

Csomagolási ajánlások: Szeretnénk, ha áruja épségben megérkezne. Ebben a szolgáltatásban a csomagokat tömegesen kezeljük, és alvállalkozókat is bevonunk a teljesítésbe. A belföldi gyűjtő szolgáltatás során a csomagokat több jármű szállítja, többször szortírozzuk, megfelelő méretű autóra, útirányra optimalizáljuk. A raktári munka során halmozzuk, és a raktérben ismételten egymásra helyezzük az árukat. Ezért nagyon fontos küldeménye megfelelő csomagolása. A megfelelő csomagolás minden esetben az árut feladó felelőssége, annak minőségét a futár a helyszínen nem tudja megállapítani, és nem kötelessége vizsgálni. Általánosságban elmondható, hogy a gyári csomagolás felel meg a biztosítási feltételeknek.  

 •  Legjobban a kartondobozos csomagolás felel meg a futárszolgálati munkafolyamatoknak,
 • vastag ragasztószalagot használjunk, ne kötöző anyagot (beakadhat a szortírozásnál), a ragasztószalag legyen H alakban, ne engedje a keresztirányú ragasztószalag a dobozt kinyílni.   
 • Mindig szánjon időt az áru átvételére, a csomag gyors kinyitására, a sérülések ellenőrzésére. Ezt az 1-2 perc várakozást nem tagadhatja meg a futár vagy a szállító!
 • Ha mégis megsérül az áru, a sérülést az átvételnél a kiszállító sofőr jelenlétében kell dokumentálni. Legjobb fényképet készíteni, és a csomagkísérő bizonylaton pontosan meghatározni a sérülés mértékét. Kérjük, a sérülésről mielőbb tájékoztassanak bennünket. Bizonytalan esetben jobb nem átvenni a sérült küldeményt. Későbbi reklamáció esetén nem bizonyítható, hogy az átvétel előtt történt-e a káresemény.

Veszélyes áruk:

Belföldi gyűjtő szolgáltatásban veszélyes áru szállítására nincs általános engedélyünk. A Megrendelő büntetőjogi felelőssége tudatában kijelenti, küldeményei a közúti áruforgalomban nem számítanak veszélyesnek, nem lobbanékony, nem maró, nem gyúlékony, nem rádióaktív, nem mérgező hatású, valamint emberre, állatra és a környezetre nem veszélyesek.

Egyedi esetben – ha a sofőr rendelkezik ADR 1.3 szerinti általános képzési bizonyítvánnyal - mentességgel szállítható veszélyes áru szállítására tudunk ajánlatot tenni, ehhez azonban minden esetben az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldött, a veszélyes áruk pontos leírását tartalmazó, írásos megrendelés szükséges, minden egyéb esetben a Futar.hu Kft. nem veszélyes áru szállítására tesz ajánlatot. A díjtételek csak nem veszélyes áruk szállítására vonatkoznak.

FONTOS tudnivalók, a biztosításról:  

A díjban foglalt maximális biztosítási fedezet a nettó szolgáltatási díj tizenötszöröse, maximum 50000 Ft. Az érték megjelölése nem jelenti azt, hogy a küldemény teljes értékére fedezet biztosítunk. A fedezet biztosításához külön szolgáltatást kell megrendelni. A megfelelő csomagolást a feladónak kell biztosítania, a kártérítési igényt csak megfelelő csomagolás esetén tudunk elfogadni. A küldemények magasabb értékre történő biztosítása külön díj ellenében, a felülbiztosításra vonatkozó egyértelmű utasítás esetén történik. Biztosítási megbízást csak e-mail üzenetben fogadunk el, a csomagkísérő bizonylatszámára hivatkozással. A biztosítási megbízást a megrendelést követően a lehető leghamarabb, de legkésőbb a megrendelés napján 17:00-ig le kell adni.

Figyelem a szolgáltatás fuvardíja egy csomagra vonatkozik.

Ügyintézőnket hívja ezen a számon: +36 30 182 8900

 

 Képek:

Kisebb áruk szállításra kikészítveKisebb áruk szállításra kikészítve

  Kisebb áruk szállításra kikészítveKisebb áruk szállításra kikészítve

Kisebb áruk szállításra kikészítveKisebb áruk szállításra kikészítveKisebb áruk szállításra kikészítve