Ügyintézők:
+36 30 182 8900 / 2
2-es mellék
8:00-17:45

Iroda és ügyfélszolgálat
E-mail: info@futarszolgalat.hu  
1097. Budapest, Kén utca 6.

Céginformációk

Nyomkövetés

Azonostó:

Ügyintézők:
+36 30 182 8900 / 2
2-es mellék
8:00-17:45

Iroda és ügyfélszolgálat
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
1097. Budapest, Kén utca 6.

Futárszolgálat: kis tömegű és kis méretű küldemények

40 kg alatti áruk szállítása futárszolgálattal 

Figyelem a szolgáltatás fuvardíja egy csomagra vonatkozik.

Ügyintézőnket hívja ezen a számon: +36 30 182 8900 / 2. mellék 

A szolgáltatás igénybevételének határértékei:

Ennek a szolgáltatásnak a keretében csak dobozolt, halmozható (egymásra rakható), nem törékeny csomag szállítását vállaljuk.

Tömeghatár: 39,99 kg

A hosszúság + szélesség + magasság összesen maximum 175 cm lehet.

Nagyméretű, de terjedelmükhöz képest könnyű küldemények fuvardíját térfogatsúlyuk, azaz az általuk elfoglalt hely, és nem a tényleges súlyuk alapján állapítjuk meg.

A díj a tényleges súly vagy a küldemény térfogatsúlya alapján kerül meghatározásra, attól függően melyik a nagyobb. 

Hosszúság(m) x szélesség(m) x magasság(m) x 100 = térfogatsúly, jelentése: 1 m= 100 kg

Ebben a szolgáltatásban a térfogatsúly maximuma is 39,99 kg lehet, nagyobb méretnél és tömegnél nézze meg  díjainkat.

Egyszerű kalkuláció

A szállítási költség a távolságtól független.

A szolgáltatás díjazását a csomagok száma és (a fenti számítás szerinti valós- vagy térfogatsúly kalkuláció szerint képzett) tömege határozza meg.

A fuvardíjat ezen kívül csak a pénzkezelés összege módosíthatja (1%+ÁFA, minimum 1000 Ft + ÁFA.)

 

Nettó tarifatáblázat belföldi kis csomagos darabáru szállításához

Súly (kg-ig)

Valós vagy térfogatsúly

Belföldi kézbesítés

- 1 kg

2 000 Ft + ÁFA

- 5 kg

3 000 Ft + ÁFA

- 10 kg

4 000 Ft + ÁFA

- 20 kg

5 000 Ft + ÁFA

- 30 kg

5 500 Ft + ÁFA

- 39,99 kg

6 000 Ft + ÁFA

nagyobb tömeg

A táblázat nettó díjakat tartalmaz. A fuvardíj tartalmazza az egy címre kézbesítendő küldemények egyszeri kiszállítását. Különdíjként kerül felszámításra az utánvétek kezelése. Tranzitidő a megrendelést követő 2 munkanap, de a kézbesítés nem garantált. A futár 8-18 óra között érkezhet, a szolgáltatás napon belüli időpontra nem kérhető. Valakinek a rendelést követően a megadott felvételi illetve leadási címen kell tartózkodni, hogy a futár teljesíteni tudja a megbízást. Ennél a szolgáltatásnál a futár nem telefonál. Az árat a szerződő/megrendelő félnek adjuk. Amennyiben a címzettre szeretné hárítani a fuvarköltséget, akkor az utánvét összegéhez adja hozzá a szállítási költséget. A küldemény átadásakor beszedjük a fuvarköltséggel növelt utánvét összeget, amit a következő utánvétküldésnél elutalunk. A következő hónap elején kiállítjuk a számlánkat, a szállításhoz tartozó fuvardíjat, ha a leírtak szerint járt el, utánvétként már elutaltunk. Az egyszeri megrendelőknél a fuvardíj e-számla alapján történő előre utalásával kérjük fizetni a fuvardíjat.  

Nettó különdíjak a belföldi kis csomagos darabáru szállításához

Szolgáltatás

Belföldi kézbesítés esetén a különdíj

Utánvét kezelés (utalás számlára)

Az érték 1 %-a, minimum 1000 Ft + ÁFA 

Biztosítás (lásd lentebb)

Az érték 1%-a, minimum 5 000 Ft + ÁFA

A küldemények csomagolása:

Megrendelő köteles a küldeményt biztonságosan becsomagolni, különösen igaz ez a törékeny árukra. Az árukat úgy kell csomagolni és rögzíteni, hogy a szállítás és a tárolás folyamán a belső áruvédelem – azaz a csomagoláson belüli elmozdulás, sérülés lehetősége elleni vedelem – is mindvégig biztosítva legyen. A küldemény csomagolása akkor megfelelő, ha biztosítja, hogy a küldemény külső megsértése nélkül a belső tartalomhoz ne lehessen hozzáférni. Amennyiben a küldemény külső felületén megbontás vagy sérülés nem tapasztalható, vélelmezni kell, hogy a belső tartalom sértetlen. Ez utóbbi esetben a Fuvarozó akkor sem felelős, ha később a csomagolás megbontásakor kiderül, hogy a belső tartalom megsérült. A csomagolás külső vagy belső hiányosságából – például a csomagon belüli elmozdulásból, sérülésből – származó bármely kárért a Fuvarozó nem tartozik felelősséggel. 

Csomagolási ajánlások: Szeretnénk, ha áruja épségben megérkezne. Ebben a szolgáltatásban a csomagokat tömegesen kezeljük és alvállalkozókat is bevonunk a teljesítésbe. A belföldi gyűjtő szolgáltatás során a csomagokat több jármű szállítja, többször szortírozzuk - megfelelő méretű autóra, útirányra optimalizáljuk. A raktári munka során halmozzuk és a raktérben ismételten egymásra helyezzük az árukat. Ezért nagyon fontos küldeménye megfelelő csomagolása. A megfelelő csomagolás minden esetben az árut feladó felelőssége, annak minőségét a futár a helyszínen nem tudja megállapítani és nem kötelessége vizsgálni. Általánosságban elmondható, hogy a gyári csomagolás felel meg a biztosítási feltételeknek.  

Kartondobozok:

- a legjobban a kartondobozos csomagolás felel meg a futárszolgálati munkafolyamatoknak,

- vastag ragasztószalagot használjunk ne kötöző anyagot (beakadhat a szortírozásnál), a ragasztószalag legyen H alakban, ne engedje a keresztirányú ragasztószalag a dobozt kinyílni,   

- gépek kezelőgombjait, üvegfelületeit hungarocellel vagy dupla hullámkartonnal kell védeni.

 Mindig szánjon időt az áru átvételére, a csomag gyors kinyitására a sérülések ellenőrzésére. Ezt az 1-2 perc várakozást nem tagadhatja meg a futár vagy a szállító!

Ha mégis megsérül az áru a sérülést az átvételnél a kiszállító sofőr jelenlétében kell dokumentálni. Legjobb fényképet készíteni és a fuvarlevélen pontosan meghatározni a sérülés mértékét. Bizonytalan esetben jobb nem átvenni a sérült küldeményt. Későbbi reklamáció esetén nem bizonyítható, hogy az átvétel előtt történt-e a káresemény.

Veszélyes áruk:

Belföldi gyűjtő szolgáltatásban veszélyes áru szállítására nincs általános engedélyünk. A Megrendelő büntetőjogi felelőssége tudatában kijelenti, küldeményei a közúti áruforgalomban nem számítanak veszélyesnek, nem lobbanékony, nem maró, nem gyúlékony, nem rádióaktív, nem mérgező hatású, valamint emberre, állatra és a környezetre nem veszélyesek.

Egyedi esetben – ha a sofőr rendelkezik ADR 1.3 szerinti általános képzési bizonyítvánnyal - mentességgel szállítható veszélyes áru szállítására tudunk ajánlatot tenni, ehhez azonban minden esetben az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldött a veszélyes áruk pontos leírását tartalmazó írásos megrendelés szükséges, minden egyéb esetben a Fuvarozó nem veszélyes áru szállítására tesz ajánlatot. A díjtételek csak nem veszélyes áruk szállítására vonatkoznak.

FONTOS tudnivalók, a biztosításról:  

A díjban foglalt maximális biztosítási fedezet fuvardíj tizenötszöröse. A küldemények magasabb értékre történő biztosítása külön díj ellenében, a felülbiztosításra vonatkozó egyértelmű utasítás (megbízást csak e-mail üzenetben fogadunk el, fuvarlevélszám hivatkozással) esetén történik. Az érték megjelölése nem jelenti azt, hogy a küldemény teljes értékére fedezet biztosítunk. a fedezet biztosításához külön szolgáltatást kell megrendelni. A megfelelő csomagolást a feladónak kell biztosítania, a kártérítési igényt csak megfelelő csomagolás esetén tudunk elfogadni.  

 Képek:

Kisebb áruk szállításra kikészítveKisebb áruk szállításra kikészítve

  Kisebb áruk szállításra kikészítveKisebb áruk szállításra kikészítve

Kisebb áruk szállításra kikészítveKisebb áruk szállításra kikészítveKisebb áruk szállításra kikészítve