Ügyintézők:
+36 30 182 8900 / 2
2-es mellék
8:00-17:45

Iroda és ügyfélszolgálat
E-mail: info@futarszolgalat.hu  
1097. Budapest, Kén utca 6.

Céginformációk

Nyomkövetés

Azonostó:

Ügyintézők:
+36 30 182 8900 / 2
2-es mellék
8:00-17:45

Iroda és ügyfélszolgálat
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
1097. Budapest, Kén utca 6.

Csomagszállítás: túlméretes és túlsúlyos termékek

Háztartási gépek, sportgépek, épületgépészet, nyílászárók

Ügyintézőnket hívja ezen a számon: +36 30 182 8900 / 2. mellék 

A túlméretes darabáru szállítási szolgáltatást nem lehet összehasonlítani a hagyományos (pl. könyv, játék kézbesítése) futárszolgálati tevékenységgel. Ezzel a szolgáltatással megoldást nyújtunk nem halmozható, sérülékeny, hagyományos gyűjtőben túlméretes vagy egyedi kezelést igénylő áruk célba juttatására. A nagyobb termékek (háztartási gépek, sportgépek, épületgépészet, nyílászárók, autóalkatrészek, szaniterek, kis- és lapraszerelt bútorok) szállítási ideje hosszabb lehet, így egyedi időpontokra történő autórendelésre nincs lehetőség. A felvételt és a kézbesítést munkatársaink SMS üzenetekben, vagy telefonon egyeztetik a rendelésfelvétel során kapott telefonszámokon.

A végleges fuvardíjat a raktári ellenőrzést követően a mért adatok alapján állapítjuk meg. Az előre kifizetett szállítási díjat a végleges fuvardíj alapján korrigáljuk. A szállításra alkalmatlan (pl. csomagolatlan, vékony fóliába csomagolt zsákos áruk, olajos, piszkos, címzés nélküli stb.) küldemények szállítását a gépkocsivezető megtagadhatja, ebben az esetben a megrendelő köteles a kiállási díjat (3500 Ft + ÁFA) megtéríteni.

Az emeletre szállítás az alábbi esetekben díjmentes

  • 30 kg alatti küldeményeknél, amelyeknek a küldemény egyik oldala sem haladja meg a 60 centimétert,
  • 80 kg-ig széles mozgástérrel rendelkező lépcsőn a harmadik emeletig rakodó megrendelése vagy a címzett/feladó rakodási segítsége esetén,
  • 80 kg-ig megfelelő méretű és teherbírású lift esetén a szintmagasságtól függetlenül rakodó megrendelése vagy a címzett/feladó rakodási segítsége esetén.

Minden egyéb esetben egyedi árajánlat alapján vállaljuk küldemények emeletre kézbesítését. Előzetes kalkuláció hiányában újra szállítás lehet szükséges, amelyet a megrendelő köteles megtéríteni. Amennyiben az emeletre kézbesítés a rendelkezésre álló eszközökkel megoldható akkor 1500 Ft + ÁFA/emelet díjat számítunk fel.

80 kg-nál nagyobb áru szállítását egy egységben raklapon vállaljuk, ha a felrakó- és a lerakóhely rendelkezik megfelelő emelőszerkezettel.

EUR raklapméret szállítása esetén ajánljuk figyelmébe raklapos szolgáltatásunkat, amelynek díjai kedvezőbbek lehetnek.

 Egyszerű kalkuláció

A szállítási költség a távolságtól és a csomagszámtól független.

A díj a tényleges súly vagy a küldemény térfogatsúlya alapján kerül meghatározásra, attól függően melyik a nagyobb. Nagyméretű, de terjedelmükhöz képest könnyű küldemények fuvardíját térfogatsúlyuk, azaz az általuk elfoglalt hely, és nem a tényleges súlyuk alapján állapítjuk meg azaz:

hosszúság(m) x szélesség(m) x magasság(m) x 100 = térfogatsúly, jelentése: 1 m= 100 kg

Amennyiben a küldemény nem halmozható, a térfogatsúlyt kétszeres értéken határozzuk meg: 

hosszúság(m) x szélesség(m) x magasság(m) x 200 = térfogatsúly, jelentése: 1 m= 200 kg

Nettó tarifatáblázat belföldi túlméretes darabáru szállításához

Súly

Belföldi kézbesítés

- 50 kg

6 500 Ft

- 75 kg

8 000 Ft

- 100 kg

9 000 Ft

-150 kg

12 000 Ft

-200 kg

15 000 Ft

-300 kg

17 500 Ft

nagyobb tömeg

Hívja ügyintézőnket

 A táblázat nettó díjakat tartalmaz. A fuvardíj tartalmazza az egy címre kézbesítendő küldemények egyszeri kiszállítását. Különdíjként kerül felszámításra az utánvétek kezelése, a gépkocsivezetőn kívüli rakodó és az okmányok visszaforgatás szolgáltatások megrendelése. Tranzitidő öt munkanap egyeztetett munkanapokon. Különlegesen kezelendő árukat egyéni elbírálás alapján előre egyeztetett egyedileg kalkulált ajánlat alapján szállítunk

 

Nettó különdíjak a belföldi túlméretes darabáru szállításához

Szolgáltatás

Belföldi kézbesítés

Utánvét kezelés (utalás számlára)

Az érték 1 %-a, minimum 100 Ft

Gépkocsivezetőn kívül egy rakodó

3 000 Ft

Eredeti okmány visszaforgatása levélben 

500 Ft

Biztosítás (lásd lentebb)

Az érték 1%-a, minimum 10 000 Ft

A küldemények csomagolása:

Megrendelő köteles a küldeményt biztonságosan becsomagolni úgy, hogy a szállítás és a tárolás folyamán a belső áruvédelem – azaz a csomagoláson belüli elmozdulás, sérülés lehetősége elleni vedelem – is mindvégig biztosítva legyen. A küldemény csomagolása akkor megfelelő, ha biztosítja, hogy a küldemény külső megsértése nélkül a belső tartalomhoz ne lehessen hozzáférni. Amennyiben a küldemény külső felületén megbontás vagy sérülés nem tapasztalható, vélelmezni kell, hogy a belső tartalom sértetlen. Ez utóbbi esetben a Fuvarozó akkor sem felelős, ha később a csomagolás megbontásakor kiderül, hogy a belső tartalom megsérült. A csomagolás külső vagy belső hiányosságából – például a csomagon belüli elmozdulásból, sérülésből – származó bármely kárért a Fuvarozó nem tartozik felelősséggel. 

Csomagolási ajánlások: Szeretnénk, ha áruja épségben megérkezne. A futárszolgálatunk tömegesen kezeli a küldeményeket. A belföldi gyűjtő szolgáltatás során a csomagokat több jármű szállítja, többször szortírozzuk - megfelelő méretű autóra, útirányra optimalizáljuk. A raktári munka során halmozzuk és a raktérben ismételten egymásra helyezzük az árukat. Ezért nagyon fontos küldeménye megfelelő csomagolása. A megfelelő csomagolás minden esetben az árut feladó felelőssége, annak minőségét a futár a helyszínen nem tudja megállapítani és nem kötelessége vizsgálni. Általánosságban elmondható, hogy a gyári csomagolás felel meg a biztosítási feltételeknek. A gyakorlatban ez nem mindig biztosítható, ezért a következő alapvető tanácsokat mindenképpen érdemes betartani.

- a küldeményen mindig jól olvasható címzést helyezzen el,

- a több darabos küldeményeit számozza be pl. 3 db esetén tegyen 3/1, 3/2, 3/3 jelzést a dobozokra) 

- a darabszámnak nincs hatása az árra, egyszerűbb kezelni és biztonságosabb szállítani 4 db 20 kg-os küldeményt mint egy 80 kg-ost.

Kartondobozok:

- a legjobban a kartondobozos csomagolás felel meg a futárszolgálati munkafolyamatoknak,

- vastag ragasztószalagot használjunk ne kötöző anyagot (beakadhat a szortírozásnál), a ragasztószalag legyen H alakban, ne engedje a keresztirányú ragasztószalag a dobozt kinyílni,   

- törékeny árukat hungarocell borítással és élvédő kartonnal kell feladni, érdemes a törékeny jelzést is több feltűnő helyen elhelyezni a küldeményen,

- gépek kezelőgombjait, üvegfelületeit hungarocellel vagy dupla hullámkartonnal kell védeni.

Paletták:

- a dobozokat több sorban egymástól eltolva halmozzák egymásra, ahogyan a kőműves rakja a téglákat,

- a sorok közzé tegyenek teherelosztást biztosító elválasztó lapot,

- a rakomány a raklap egyik oldalán sem lóghat ki a paletta szélének síkjából,

- a sík felső lap erősebbé és halmozhatóvá teszi a küldeményt, 

- az áru elmozdulását erős fóliázással vagy pántolással kell megakadályozni,

- a paletta legyen kellően erős, hogy ne szakadjon be a speciális esetben nem egyenletesen eloszló teher (például lábak) alatt.

Mindig szánjon időt az áru átvételére, a csomag gyors kinyitására a sérülések ellenőrzésére. Ezt az 1-2 perc várakozást nem tagadhatja meg a futár vagy a szállító!

Ha mégis megsérül az áru a sérülést az átvételnél a kiszállító sofőr jelenlétében kell dokumentálni. Legjobb fényképet készíteni és a fuvarlevélen pontosan meghatározni a sérülés mértékét. Bizonytalan esetben jobb nem átvenni a sérült küldeményt. Későbbi reklamáció esetén nem bizonyítható, hogy az átvétel előtt történt-e a káresemény.

 Veszélyes áruk:

Belföldi gyűjtő szolgáltatásban veszélyes áru szállítására nincs általános engedélyünk. A Megrendelő büntetőjogi felelőssége tudatában kijelenti, küldeményei a közúti áruforgalomban nem számítanak veszélyesnek, nem lobbanékony, nem maró, nem gyúlékony, nem rádióaktív, nem mérgező hatású, valamint emberre, állatra és a környezetre nem veszélyesek.

Egyedi esetben – ha a sofőr rendelkezik ADR 1.3 szerinti általános képzési bizonyítvánnyal - mentességgel szállítható veszélyes áru szállítására tudunk ajánlatot tenni, ehhez azonban minden esetben az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldött a veszélyes áruk pontos leírását tartalmazó írásos megrendelés szükséges, minden egyéb esetben a Fuvarozó nem veszélyes áru szállítására tesz ajánlatot. A díjtételek csak nem veszélyes áruk szállítására vonatkoznak.

FONTOS tudnivalók, a biztosításról:  

 A díjban foglalt maximális biztosítási fedezet maximum 100.000 Ft. A küldemények magasabb értékre történő biztosítása külön díj ellenében, a felülbiztosításra vonatkozó egyértelmű utasítás (megbízást csak e-mail üzenetben fogadunk el, fuvarlevélszám hivatkozással) esetén történik. Az érték megjelölése nem jelenti azt, hogy a küldemény teljes értékére fedezet biztosítunk. a fedezet biztosításához külön szolgáltatást kell megrendelni. A megfelelő csomagolást a feladónak kell biztosítania, a kártérítési igényt csak megfelelő csomagolás esetén tudunk elfogadni.  

 Képek:

Túlméretes áruk szállításra előkészítveTúlméretes áruk szállításra előkészítve

Túlméretes áruk szállításra előkészítveTúlméretes áruk szállításra előkészítve

Túlméretes áruk szállításra előkészítveTúlméretes áruk szállításra előkészítve

Túlméretes áruk szállításra előkészítveTúlméretes áruk szállításra előkészítve

Túlméretes áruk szállításra előkészítveTúlméretes áruk szállításra előkészítveTúlméretes áruk szállításra előkészítveTúlméretes áruk szállításra előkészítve

Túlméretes áruk szállításra előkészítveTúlméretes áruk szállításra előkészítve

Túlméretes áruk szállításra előkészítveTúlméretes áruk szállításra előkészítve

Túlméretes áruk szállításra előkészítveTúlméretes áruk szállításra előkészítve

Túlméretes áruk szállításra előkészítveTúlméretes áruk szállításra előkészítve

Túlméretes áruk szállításra előkészítveTúlméretes áruk szállításra előkészítve

 Túlméretes áruk szállításra előkészítveTúlméretes áruk szállításra előkészítveTúlméretes áruk szállításra előkészítveTúlméretes áruk szállításra előkészítve