Nyomkövetés

Ügyintézők:
+36 30 182 8900

8:00-17:45

Iroda és ügyfélszolgálat
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
1183 Budapest, Gyömrői út 91.

Csomagszállítás: túlméretes és túlsúlyos termékek

Háztartási gépek, sportgépek, épületgépészet, nyílászárók

Érvényes: 2022. augusztus 1-től kezdődően

A Szolgáltatást az NMHH által elfogadott Általános Szerződési Feltételek szerint teljesítjük.

Ügyintézőnket hívja ezen a számon: +36 30 182 8900

TÁJÉKOZTATÓ SZOLGÁLTATÁSI DÍJAINKRÓL

SPECIÁLIS BELFÖLDI GYŰJTŐ SZÁLLÍTÁS

TÚLMÉRETES SZOLGÁLTATÁSOK (300 kg-ig)

Tájékoztató a 2020. január 1-jétől érvényes szolgáltatási díjainkról. Az átváltoztatás jogát fenntartjuk. Az árváltozásról a hatálybalépést megelőzően legalább 14 nappal e-mailben küldünk értesítést. Az alábbi ajánlat nem kötelez minimális rendelési volumenre. Amennyiben 90 napig nem érkezik egyetlen rendelés sem, a további megbízásokat mindenkor aktuális nyilvános ajánlatunk szerint teljesítjük.

CÉGÜNKRŐL

A FUTARSZOLGALAT.HU márkanév nem "csak egy futárcéget" jelent. Stratégiai célunk az ügyfélorientált vállalkozás megteremtése, amely egyedi, gazdaságos, és rugalmas futárszolgálati tevékenységgel segíti partnereit üzleti céljai elérésében. A szolgáltatás során kollégáink átvállalják az ügyintézést a teljes folyamatra, biztosítva ezzel a problémamentes szállítást, és a logisztikai terület gondtalanságát. Megoldásokat ajánlunk, amelyek szabaddá teszik idejét, az élete ezáltal lényegesen kényelmesebbé válik. 

ELÉGEDETTSÉGE A BEFEKTETÉSÜNK!

Ügyfélközpontú üzletpolitikánknak köszönhetően elértük, hogy mára az elsők között tartják számon cégünket a hazai futárszolgálatok között.

 

BIZTOSÍTÁSI ÉS KÁRTÉRÍTÉSI FELTÉTELEK

 Cégünk felelősséggel vállalja a megfelelő csomagolásban feladott küldemények feladótól címzettig történő biztonságos szállítását. A küldemények díjban foglalt maximális biztosítási fedezete 100.000 Ft. A küldemény konkrét értékére extra szolgáltatásként árubiztosítás köthető. A küldemény sérülését vagy hiányosságát a címzett az átvételkor köteles jelezni. Vállaljuk az esetleges reklamációk soron kívül történő, gyors kivizsgálását.

 

RENDELÉSEK FELVÉTELE

Ügyfélszolgálatunk irodai háttérrel munkanapokon 8:00 – 17:45 óráig áll ügyfelei rendelkezésére.

A rendelésleadás történhet:

Telefonon:                           06-30-182-8900

Weben szerződéssel:             belfold.futar.hu

E-mail üzenetben:                Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

MÉRET- ÉS TÖMEGHATÁROK

 • Egy küldemény több csomagból is állhat. A díjat az egyszerre egy címzettnek egy megrendelésben feladott csomagok tömegének, illetve térfogatsúlyainak összege határozza meg.
 • Tömeghatár: 300 kg/küldemény, 80 kg/csomag.
 • 80 kg-nál nehezebb 150 kg-nál könnyebb szállítási egység (küldeménydarab) fel- és lerakodást a szolgáltatási díj nem tartalmazza. Egyéb megállapodás hiányában a megbízó felelőssége a fel- és a lerakodás megoldása. 80 kg-nál nehezebb küldeménydarabot felár ellenében szállítunk. 150 kg tömeget meghaladó szállítási egységnél raklapos szolgáltatásra módosítjuk a megrendelés típusát, amelynek raklaphelyenként számított díja a futarszolgalat.hu weboldalon szerepel.
 • Maximális hossz: 350 cm. 350 és 400 cm között felár ellenében hosszabb szállítási határidővel tudunk teljesíteni.
 • Maximális magasság: 170 cm. 170 és 195 cm között a megvalósíthatóságról kérem, egyeztessen munkatársainkkal. Amennyiben a szállítás teljesíthető, feláras szolgáltatásként vállaljuk, illetve sok esetben raklapos szállítási szolgáltatással tudjuk a megbízást teljesíteni.
 • Nagyméretű, de terjedelmükhöz képest könnyű küldemények díját térfogatsúlyuk, azaz az általuk elfoglalt hely, és nem a tényleges súlyuk alapján állapítjuk meg. A díj a tényleges súly vagy a küldemény térfogatsúlya közül a magasabb alapján kerül meghatározásra. Hosszúság(m) x szélesség(m) x magasság(m) x 100 = térfogatsúly, jelentése: 1 m3 = 100 kg
 • Ebben a szolgáltatásban a tömeg és a térfogatsúly maximuma is 300 kg lehet, nagyobb méretnél és tömegnél keresse munkatársainkat. A határértékeket meghaladó küldemény szállítási díja aránytalanul magasabb lehet.
 • Ezzel a szolgáltatással külön megállapodás hiányában raklapos árut nem szállítunk, kérjük keresse raklapos szállítási szolgáltatásunkat. A szolgáltatás keretében átadott raklapos áru megrendelését automatikusan módosítjuk a raklapos szolgáltatásnak megfelelően, a díjak a futarszolgalat.hu weboldalon elérhetőek.

 

DÍJMENTES SZOLGÁLTATÁSOK MINDEN FUTÁRRENDELÉSHEZ

 • Rendszeres, előre időzített automatikusan teljesülő megbízások lehetősége
 • Részletes számla
 • Küldeménybiztosítás 100.000 Ft értékéig
 • Saját rendelési azonosítóra történő hivatkozás
 • Webshop és vállalatirányítási rendszerekbe könnyen importálható státuszinformáció (API)
 • 2. kézbesítési kísérlet
 • Extra rakodóval teljesített 2. kézbesítési kísérlet 80 kg-ig és 3 szint árumozgatásig
 • SMS és/vagy e-mail értesítés a felvételt és kézbesítést megelőző napon
 • Telefonon történő jelzés a címre érkezés előtt.
 • Online nyomkövetés a megbízó és a címzett számára
 • A címzett általi csomagellenőrzést megvárja a futár

 

NETTÓ TARIFATÁBLÁZAT A BELFÖLDI TÚLMÉRETES ÁRUSZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSHOZ

A túlméretes darabáru szállítási szolgáltatást nem lehet összehasonlítani a hagyományos futárszolgálati tevékenységgel. Ezzel a szolgáltatással megoldást nyújtunk nem halmozható, sérülékeny, hagyományos gyűjtő szolgáltatásban túlméretesnek vagy egyedi kezelést igénylő árunak számító áruféleségek célba juttatására. A nagyobb termékek szállítási ideje hosszabb lehet, így egyedi időpontokra történő időzítésre nincs lehetőség. A felvételt és a kézbesítést munkatársaink telefonon vagy elektronikus üzenetben egyeztetik a rendelésfelvétel során kapott telefonszámokon.

 A végleges szolgáltatási díjat a raktári mérést követően, a mért adatok alapján állapítjuk meg. Az előre kifizetett szállítási díjat a végleges szolgáltatási díj alapján korrigáljuk. A szállításra alkalmatlan (pl. csomagolatlan, vékony fóliába csomagolt zsákos áruk, olajos, piszkos, címzés nélküli stb.) küldemények felvételét a gépkocsivezető megtagadhatja, ebben az esetben a megrendelő köteles a kiállási díjat (nettó 3500 Ft) megfizetni.

 Az emeletre szállítás rendszerét 2021. február 15-én pontosítottuk. A 2020-as vállalásunknak megfelelően az alábbi táblázat szerint díjmentesen biztosítjuk a küldemények többségének emeletre szállítását. A díjmentes és fizetős emeletre szállítás is előzetes megrendeléshez kötött, a szolgáltatást a megrendelő és a címzett is egyaránt megrendelheti.

Szállítási körülmény/esetek

Nettó emeletre szállítási felárak

küldemény 40 kg alatti, 1 darabból áll és egy ember által mozgatható

díjmentes

minden egyes csomagja 80 kg alatti, és max. 3 szint mozgatás szükséges kézi erővel

díjmentes

minden egyes csomagja 110 kg alatti, akkor mérettől függetlenül az utcaszinten lakásajtón belülre szállítunk

díjmentes

minden egyes csomagja 110 kg alatti, minden darabja befér a liftbe, és a lift az utcaszinten/félemeleten található

díjmentes

minden darabja 80 kg alatti, és 3-7 szint közötti mozgatás szükséges kézi erővel

5 000 Ft

van olyan darabja, ami 80-110 kg közötti, és max. 3 szint mozgatás szükséges kézi erővel

5 000 Ft

van olyan darabja, ami 80-110 kg közötti, és 3-7 szint közötti mozgatás szükséges kézi erővel

7 000 Ft

minden darabja 80 kg alatti, és min. 8 szint mozgatás szükséges kézi erővel

9 000 Ft

van olyan darabja, ami 80-110 kg közötti, és min. 8 szint mozgatás szükséges kézi erővel

11 000 Ft

Amennyiben a küldeménynek van olyan darabja, ami nehezebb mint 110 kg, abban az esetben a lakásba történő szállítást a helyszín körülírását követően egyedi árajánlat szerint árazzuk.

Amennyiben az ingatlan telke csak lépcsőn, sétálóutcán keresztül, forgalom elől lezárt területen keresztül közelíthető meg, (autóval nem megközelíthető) abban az esetben a lakásba történő szállítást a helyszín körülírását követően egyedi árajánlat szerint árazzuk.

 

Szállítási díjat egyszerű kalkulációja. A szállítási költség a távolságtól független.

A szolgáltatás díjazását a fenti számítás szerinti valós- vagy térfogatsúly kalkuláció szerint képzett szállítási súly határozza meg.

Súly vagy térfogat

Belföldi kézbesítés nettó díja

-35 kg-ig vagy 0.35 m3-ig*

9 000 Ft

- 50 kg-ig vagy 0.5 m3-ig

11 250 Ft

- 75 kg-ig vagy 0.75 m3-ig

14 775 Ft

- 100 kg-ig vagy 1 m3-ig

17 925 Ft

-150 kg-ig vagy 1.5 m3-ig

25 200 Ft

-200 kg-ig vagy 2 m3-ig

30 600 Ft

-300 kg-ig vagy 3 m3-ig

42 000 Ft

Nagyobb méret vagy tömeg

Hívja ügyfélszolgálatunkat

 

 

A táblázat nettó díjakat tartalmaz. A szolgáltatási díj tartalmazza az egy címre kézbesítendő küldemények két kiszállítási kísérletét. Amennyiben összesen 3 csomagmozgatási kísérletből (+1 felvételi vagy kézbesítési kísérlet) nem tudjuk teljesíteni a szállítást, a fuvardíj újra felszámításra kerül. Különdíjként kerül felszámításra az utánvétkezelés a szolgáltatás megrendelése esetén. Tranzitidő öt munkanap sms/e-mail üzenetben egyeztetett napon. Különlegesen kezelendő árukat (pl. formátlan, sérülékeny küldeményeket) egyéni elbírálás alapján előre egyeztetett, egyedileg kalkulált ajánlat alapján szállítunk.

A futár 7-20 óra között érkezhet, a szolgáltatás napon belül időpontra nem kérhető. Valakinek a rendelést követően a megadott felvételi, illetve leadási címen kell tartózkodni, hogy a futár teljesíteni tudja a megbízást. Pontosan megadott email cím és telefonszám esetén értesítést küldünk a várható kiszállításról. A szolgáltatási díjat a Megrendelő fizetheti. Utánvételes szolgáltatást csak az áru tulajdonosa rendelhet, az utánvétet a Megrendelőnek utaljuk. Amennyiben a címzettre szeretné hárítani a szállítási költséget, akkor az utánvét összegét a szállítási díjjal növelt összegben érdemes meghatározni. A szállítási díjról minden esetben a Megrendelőnek állítjuk ki számlánkat.

 

EGYÉB DÍJAK, FELÁRAK 

Szolgáltatás

Nettó különdíjdíj

Utalással kezelt utánvét

Az érték 1,2 %, min. 1000 Ft (+ ÁFA)

Tömeg vagy mérethatárt meghaladó küldemény

4000 Ft (+ ÁFA)

Emeletre szállítás (a fenti táblázat szerint)

0-11000 Ft (+ ÁFA)

Biztosítás (lásd lentebb)

8000 Ft + (ÁFA)

 

A KÜLDEMÉNYEK CSOMAGOLÁSA, VESZÉLYES ÁRUK, BIZTOSÍTÁS

Megrendelő köteles a küldeményt biztonságosan becsomagolni, különösen igaz ez a törékeny árukra.

Törékeny áruk szállítását a FUTARSZOLGALAT.HU csak úgy vállalja, ha a csomagolás minősítése a FUTARSZOLGALAT.HU által előzetesen e-mailben megtörtént. A minősítés előfeltétele, hogy a csomagolási technológia fényképekkel történő feltárása az adott termék vonatkozásában előzetesen e-mailben megtörtént. A minősítés egy adott konkrét megbízásra vonatkozik, azonos típusú termék újbóli feladása esetén a Megrendelő kérheti a korábbi minősítés új megbízásra vonatkozó kiterjesztését, és a FUTARSZOLGALAT.HU kifejezett erre vonatkozó írásos válaszával elfogadhatja a Megrendelő erre vonatkozó kérését. Minden egyéb esetben az ajánlat normál halmozható és forgatható küldemény szállítására vonatkozik, a törékeny jelzés feltüntetése nem minősül kérelemnek, a küldemény átvétele pedig nem minősül törékeny áruszállításra vonatkozó megbízás elfogadásának. 

Az árukat úgy kell csomagolni és rögzíteni, hogy a szállítás és a tárolás folyamán a belső áruvédelem – azaz a csomagoláson belüli elmozdulás, sérülés lehetősége elleni vedelem – is mindvégig biztosítva legyen. A küldemény csomagolása akkor megfelelő, ha biztosítja, hogy a küldemény külső megsértése nélkül a belső tartalomhoz ne lehessen hozzáférni. Amennyiben a küldemény külső felületén megbontás vagy sérülés nem tapasztalható, vélelmezni kell, hogy a belső tartalom sértetlen. Ez utóbbi esetben a Futar.hu Kft. akkor sem felelős, ha később a csomagolás megbontásakor kiderül, hogy a belső tartalom megsérült. A csomagolás külső vagy belső hiányosságából – például a csomagon belüli elmozdulásból, sérülésből – származó bármely kárért a Futar.hu Kft. nem tartozik felelősséggel. 

Csomagolási ajánlások: Szeretnénk, ha áruja épségben megérkezne. Ebben a szolgáltatásban a csomagokat tömegesen kezeljük, és alvállalkozókat is bevonunk a teljesítésbe. A belföldi gyűjtő szolgáltatás során a csomagokat több jármű szállítja, többször szortírozzuk, megfelelő méretű autóra, útirányra optimalizáljuk. A raktári munka során halmozzuk, és a raktérben ismételten egymásra helyezzük az árukat. Ezért nagyon fontos küldeménye megfelelő csomagolása. A megfelelő csomagolás minden esetben az árut feladó felelőssége, annak minőségét a futár a helyszínen nem tudja megállapítani, és nem kötelessége vizsgálni. Általánosságban elmondható, hogy a gyári csomagolás felel meg a biztosítási feltételeknek. Bizonyos gyári csomagolásokat nem egyedi szállításra optimalizálnak, hanem azonos termékek csoportos raklapon történő szállítására, ilyen esetben mindenképpen ki kell egészíteni a hiányos csomagolást.

 • a legjobban a kartondobozos csomagolás felel meg a futárszolgálati munkafolyamatoknak,
 • vastag ragasztószalagot használjunk, ne kötöző anyagot (beakadhat a szortírozásnál), a ragasztószalag legyen H alakban, ne engedje a keresztirányú ragasztószalag a dobozt kinyílni,   
 • gépek kezelőgombjait, üvegfelületeit hungarocellel vagy dupla hullámkartonnal kell védeni.
 • Mindig szánjon időt az áru átvételére, a csomag gyors kinyitására, a sérülések ellenőrzésére. Ezt az 1-2 perc várakozást nem tagadhatja meg a futár vagy a szállító.
 • Ha mégis megsérül az áru, a sérülést az átvételnél a kiszállító sofőr jelenlétében kell dokumentálni. Legjobb fényképet készíteni, és a csomagkísérő bizonylaton pontosan meghatározni a sérülés mértékét. Kérjük, a sérülésről mielőbb tájékoztassanak bennünket. Bizonytalan esetben jobb nem átvenni a küldeményt. Későbbi reklamáció esetén nem bizonyítható, hogy az átvétel előtt történt-e a káresemény.

Veszélyes áruk:

Belföldi gyűjtő szolgáltatásban veszélyes áru szállítására nincs általános engedélyünk. A Megrendelő büntetőjogi felelőssége tudatában kijelenti, küldeményei a közúti áruforgalomban nem számítanak veszélyesnek, nem lobbanékony, nem maró, nem gyúlékony, nem rádióaktív, nem mérgező hatású, valamint emberre, állatra és a környezetre nem veszélyesek.

Egyedi esetben – ha a sofőr rendelkezik ADR 1.3 szerinti általános képzési bizonyítvánnyal - mentességgel szállítható veszélyes áru szállítására tudunk ajánlatot tenni, ehhez azonban minden esetben az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldött, a veszélyes áruk pontos leírását tartalmazó írásos megrendelés szükséges, minden egyéb esetben a Futar.hu Kft. nem veszélyes áru szállítására tesz ajánlatot. A díjtételek csak nem veszélyes áruk szállítására vonatkoznak.

 

FONTOS tudnivalók, a biztosításról:  

A díjban foglalt maximális biztosítási fedezet 100.000 Ft. Az érték megjelölése nem jelenti azt, hogy a küldemény teljes értékére fedezet biztosítunk. A magasabb áruérték teljes biztosításához külön szolgáltatást kell megrendelni. A megfelelő csomagolást a feladónak kell biztosítania, a kártérítési igényt csak megfelelő csomagolás esetén tudunk elfogadni. A küldemények magasabb értékre történő biztosítása külön díj ellenében, a felülbiztosításra vonatkozó egyértelmű utasítás esetén történik. Biztosítási megbízást csak e-mail üzenetben fogadunk el a csomagkísérő bizonylatszámára hivatkozással. A biztosítási megbízást a megrendelést követően a lehető leghamarabb, de legkésőbb a megrendelés napján 17:00-ig le kell adni. 1.000.000 Ft értékhatár és 5.000.000 Ft-os érték között a FUTARSZOLGALAT.HU jogosult felülbiztosítást kötni, és annak költségét továbbhárítani a Megbízóra. A felülbiztosítás díja a felárak között szerepel. 5.000.000 Ft áruérték felett a FUTARSZOLGALAT.HU nem teljesít szolgáltatást, ezeket a küldeményeket dedikált járművel a FUTAR.HU cégünk másik üzletága teljesíti.  

 

Ügyintézőnk szívesen segítenek a kérdések megválaszolásában: +36 30 182 8900