Ügyintézők:
+36 30 182 8900 / 2
2-es mellék
8:00-17:45

Iroda és ügyfélszolgálat
E-mail: info@futarszolgalat.hu  
1183 Budapest, Gyömrői út 91.

Nyomkövetés

Azonostó:

Ügyintézők:
+36 30 182 8900 / 2
2-es mellék
8:00-17:45

Iroda és ügyfélszolgálat
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
1183 Budapest, Gyömrői út 91.

Csomagszállítás: túlméretes és túlsúlyos termékek

Háztartási gépek, sportgépek, épületgépészet, nyílászárók

Tájékoztató a 2019. február 1-től érvényes szolgáltatási díjainkról. Az átváltoztatás jogát fenntartjuk. 

CÉGÜNKRŐL

A FUTAR.HU márkanév nem "csak egy futárcéget" jelent. Stratégiai célunk az ügyfélorientált vállalkozás megteremtése, amely egyedi, gazdaságos, és rugalmas futárszolgálati tevékenységgel segíti partnereit üzleti céljai elérésében. A szolgáltatás során kollégáink átvállalják az ügyintézést a teljes folyamatra, biztosítva ezzel a problémamentes szállítást és a logisztikai terület gondtalanságát. Megoldásokat ajánlunk, amelyek szabaddá teszik idejét, az élete ezáltal lényegesen kényelmesebbé válik. 

ELÉGEDETTSÉGE A BEFEKTETÉSÜNK!

Ügyfélközpontú üzletpolitikánknak köszönhetően elértük, hogy mára az elsők között tartják számon cégünket a hazai futárszolgálatok között.

BIZTOSÍTÁSI ÉS KÁRTÉRÍTÉSI FELTÉTELEK

 Cégünk felelősséggel vállalja a megfelelő csomagolásban feladott küldemények feladótól címzettig történő biztonságos szállítását. A küldemények díjban foglalt maximális biztosítási fedezete 100.000 Ft. A küldemény konkrét értékére extra szolgáltatásként árubiztosítás köthető. A küldemény sérülését vagy hiányosságát a címzett az átvételkor köteles jelezni. Vállaljuk az esetleges reklamációk soron kívül történő gyors kivizsgálását.

RENDELÉSEK FELVÉTELE

Ügyfélszolgálatunk irodai háttérrel munkanapokon 8:00 – 17:45 óráig áll ügyfelei rendelkezésére.

A rendelésleadás történhet:

Telefonon:                           06-30-182-8900 (2-es mellék)

Weben szerződéssel:             belfold.futar.hu

E-mail üzenetben:                Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

MÉRET- ÉS TÖMEGHATÁROK 

 • Egy küldemény több csomagból is állhat. A díjat az egyszerre egy címzettnek egy megrendelésben feladott csomagok tömegének, illetve térfogatsúlyainak összege határozza meg.
 • Tömeghatár: 300 kg/küldemény, 80 kg/csomag
 • 80 kg-nál nehezebb szállítási egység (küldeménydarab) fel és lerakodást a szolgáltatási díj nem tartalmazza. Egyéb megállapodás hiányában a megbízó felelőssége a fel- és a lerakodás megoldása.
 • Maximális hossz: 400 cm. 350 és 400 cm között felár ellenében hosszabb szállítási határidővel tudunk teljesíteni.
 • Maximális magasság: 170 cm, 170 és 195 cm között a megvalósíthatóságról kérem egyeztessen munkatársainkkal
 • Nagyméretű, de terjedelmükhöz képest könnyű küldemények díját térfogatsúlyuk, azaz az általuk elfoglalt hely, és nem a tényleges súlyuk alapján állapítjuk meg. A díj a tényleges súly vagy a küldemény térfogatsúlya közül a magasabb alapján kerül meghatározásra. Hosszúság(m) x szélesség(m) x magasság(m) x 100 = térfogatsúly, jelentése: 1 m3 = 100 kg
 • Ebben a szolgáltatásban a térfogatsúly maximuma is 300 kg lehet, nagyobb méretnél és tömegnél keresse munkatársainkat.
 • Ezzel a szolgáltatással külön megállapodás hiányában raklapos árut nem szállítunk, kérjük keresse raklapos szállítási szolgáltatásunkat

DÍJMENTES SZOLGÁLTATÁSOK MINDEN FUTÁRRENDELÉSHEZ 

 • Rendszeres előre időzített automatikusan teljesülő megbízások lehetősége
 • Részletes számla
 • Küldeménybiztosítás 100.000 Ft értékéig
 • Saját rendelési azonosítóra történő hivatkozás
 • Webshop és vállalatirányítási rendszerekbe könnyen importálható státuszinformáció
 • kézbesítési kísérlet
 • Extra rakodóval teljesített 2. kézbesítési kísérlet 80 kg-ig
 • SMS vagy e-mail értesítés a kézbesítést megelőzően

NETTÓ TARIFATÁBLÁZAT A BELFÖLDI TÚLMÉRETES ÁRUSZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSHOZ 

A túlméretes darabáru szállítási szolgáltatást nem lehet összehasonlítani a hagyományos futárszolgálati tevékenységgel. Ezzel a szolgáltatással megoldást nyújtunk nem halmozható, sérülékeny, hagyományos gyűjtő szolgáltatásban túlméretesnek vagy egyedi kezelést igénylő árunak számító áruféleségek célba juttatására. A nagyobb termékek szállítási ideje hosszabb lehet, így egyedi időpontokra történő időzítésre nincs lehetőség. A felvételt és a kézbesítést munkatársaink telefonon vagy elektronikus üzenetben egyeztetik a rendelésfelvétel során kapott telefonszámokon.

A végleges szolgáltatási díjat a raktári mérést követően a mért adatok alapján állapítjuk meg. Az előre kifizetett szállítási díjat a végleges szolgáltatási díj alapján korrigáljuk. A szállításra alkalmatlan (pl. csomagolatlan, vékony fóliába csomagolt zsákos áruk, olajos, piszkos, címzés nélküli stb.) küldemények szállítását a gépkocsivezető megtagadhatja, ebben az esetben a megrendelő köteles a kiállási díjat (3500 Ft) megfizetni.

Az emeletre szállítás az alábbi esetekben díjmentes

 • 30 kg alatti küldeményeknél, amelyeknek egyik oldala sem haladja meg a 60 centimétert,
 • 80 kg-ig széles mozgástérrel rendelkező lépcsőn a harmadik emeletig,
 • 80 kg-ig megfelelő méretű és teherbírású lift esetén a szintmagasságtól függetlenül.

Minden egyéb esetben egyedi árajánlat alapján vállaljuk küldemények emeletre kézbesítését. Előzetes kalkuláció hiányában újra szállítás lehet szükséges, amelyet a megrendelő köteles megtéríteni. Amennyiben az emeletre kézbesítés a rendelkezésre álló eszközökkel megoldható akkor 1500 Ft/emelet díjat számítunk fel.

Egyszerű kalkuláció

A szállítási költség a távolságtól független.

A szolgáltatás díjazását a fenti számítás szerinti valós- vagy térfogatsúly kalkuláció szerint képzett szállítási súly határozza meg.

A díjat ezen kívül csak a pénzkezelés összege, illetve a biztosítási díj módosíthatja (lásd később) 

Súly

Belföldi kézbesítés (nettó)

- 50 kg-ig

6 950 Ft

- 75 kg-ig

8 950 Ft

- 100 kg-ig

9 950 Ft

-150 kg-ig

14 000 Ft

-200 kg-ig

17 000 Ft

-300 kg-ig

20 000 Ft

Nagyobb méret vagy tömeg

Hívja ügyfélszolgálatunkat

A táblázat nettó díjakat tartalmaz. A szolgáltatási díj tartalmazza az egy címre kézbesítendő küldemények két kiszállítási kísérletét. Különdíjként kerül felszámításra az utánvétkezelés a szolgáltatás megrendelése esetén. Tranzitidő öt munkanap sms/e-mail üzenetben egyeztetett napon. Különlegesen kezelendő árukat (pl. formátlan, nagyon sérülékeny küldeményeket) egyéni elbírálás alapján előre egyeztetett egyedileg kalkulált ajánlat alapján szállítunk

A futár 8-18 óra között érkezhet, a szolgáltatás napon belül időpontra nem kérhető. Valakinek a rendelést követően a megadott felvételi, illetve leadási címen kell tartózkodni, hogy a futár teljesíteni tudja a megbízást. Pontosan megadott email cím és telefonszám esetén értesítést küldünk a várható kiszállításról. A szolgáltatási díjat a megrendelő fizetheti. Utánvételes szolgáltatást csak az áru tulajdonosa rendelhet, az utánvétet a megrendelőnek utaljuk. Amennyiben a címzettre szeretné hárítani a szállítási költséget, akkor az utánvét összegét a szállítási díjjal növelt összegben érdemes meghatározni. A szállítási díjról minden esetben Önnek állítjuk ki számlánkat.

UTÁNVÉTKEZELÉS ÉS KÜLÖNBIZTOSÍTÁS 

Szolgáltatás

Különdíjdíj

Utalással kezelt utánvét

Az érték 1 %, min. 1000 Ft + ÁFA

Biztosítás (lásd lentebb)

Az érték 1 %, min. 10000 Ft + ÁFA


A KÜLDEMÉNYEK CSOMAGOLÁSA, VESZÉLYES ÁRUK, BIZTOSÍTÁS

Megrendelő köteles a küldeményt biztonságosan becsomagolni, különösen igaz ez a törékeny árukra. Az árukat úgy kell csomagolni és rögzíteni, hogy a szállítás és a tárolás folyamán a belső áruvédelem – azaz a csomagoláson belüli elmozdulás, sérülés lehetősége elleni vedelem – is mindvégig biztosítva legyen. A küldemény csomagolása akkor megfelelő, ha biztosítja, hogy a küldemény külső megsértése nélkül a belső tartalomhoz ne lehessen hozzáférni. Amennyiben a küldemény külső felületén megbontás vagy sérülés nem tapasztalható, vélelmezni kell, hogy a belső tartalom sértetlen. Ez utóbbi esetben a Futar.hu Kft. akkor sem felelős, ha később a csomagolás megbontásakor kiderül, hogy a belső tartalom megsérült. A csomagolás külső vagy belső hiányosságából – például a csomagon belüli elmozdulásból, sérülésből – származó bármely kárért a Futar.hu Kft. nem tartozik felelősséggel. 

Csomagolási ajánlások: Szeretnénk, ha áruja épségben megérkezne. Ebben a szolgáltatásban a csomagokat tömegesen kezeljük és alvállalkozókat is bevonunk a teljesítésbe. A belföldi gyűjtő szolgáltatás során a csomagokat több jármű szállítja, többször szortírozzuk - megfelelő méretű autóra, útirányra optimalizáljuk. A raktári munka során halmozzuk és a raktérben ismételten egymásra helyezzük az árukat. Ezért nagyon fontos küldeménye megfelelő csomagolása. A megfelelő csomagolás minden esetben az árut feladó felelőssége, annak minőségét a futár a helyszínen nem tudja megállapítani és nem kötelessége vizsgálni. Általánosságban elmondható, hogy a gyári csomagolás felel meg a biztosítási feltételeknek. 

 • a legjobban a kartondobozos csomagolás felel meg a futárszolgálati munkafolyamatoknak,
 • vastag ragasztószalagot használjunk ne kötöző anyagot (beakadhat a szortírozásnál), a ragasztószalag legyen H alakban, ne engedje a keresztirányú ragasztószalag a dobozt kinyílni,   
 • gépek kezelőgombjait, üvegfelületeit hungarocellel vagy dupla hullámkartonnal kell védeni.
 • Mindig szánjon időt az áru átvételére, a csomag gyors kinyitására a sérülések ellenőrzésére. Ezt az 1-2 perc várakozást nem tagadhatja meg a futár vagy a szállító!
 • Ha mégis megsérül az áru a sérülést az átvételnél a kiszállító sofőr jelenlétében kell dokumentálni. Legjobb fényképet készíteni és a csomagkísérő bizonylaton pontosan meghatározni a sérülés mértékét. Kérjük a sérülésről mielőbb tájékoztassanak bennünket. Bizonytalan esetben jobb nem átvenni a sérült küldeményt. Későbbi reklamáció esetén nem bizonyítható, hogy az átvétel előtt történt-e a káresemény.

Veszélyes áruk:

Belföldi gyűjtő szolgáltatásban veszélyes áru szállítására nincs általános engedélyünk. A Megrendelő büntetőjogi felelőssége tudatában kijelenti, küldeményei a közúti áruforgalomban nem számítanak veszélyesnek, nem lobbanékony, nem maró, nem gyúlékony, nem rádióaktív, nem mérgező hatású, valamint emberre, állatra és a környezetre nem veszélyesek.

Egyedi esetben – ha a sofőr rendelkezik ADR 1.3 szerinti általános képzési bizonyítvánnyal - mentességgel szállítható veszélyes áru szállítására tudunk ajánlatot tenni, ehhez azonban minden esetben az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldött a veszélyes áruk pontos leírását tartalmazó írásos megrendelés szükséges, minden egyéb esetben a Futar.hu Kft. nem veszélyes áru szállítására tesz ajánlatot. A díjtételek csak nem veszélyes áruk szállítására vonatkoznak.

FONTOS tudnivalók, a biztosításról:  

A díjban foglalt maximális biztosítási fedezet 100.000 Ft. Az érték megjelölése nem jelenti azt, hogy a küldemény teljes értékére fedezet biztosítunk. a fedezet biztosításához külön szolgáltatást kell megrendelni. A megfelelő csomagolást a feladónak kell biztosítania, a kártérítési igényt csak megfelelő csomagolás esetén tudunk elfogadni. A küldemények magasabb értékre történő biztosítása külön díj ellenében, a felülbiztosításra vonatkozó egyértelmű utasítás esetén történik. Biztosítási megbízást csak e-mail üzenetben fogadunk el, a csomagkísérő bizonylatszámára hivatkozással. A biztosítási megbízást a megrendelést követően a lehető leghamarabb, de legkésőbb a megrendelés napján 17:00-ig le kell adni.

Ügyintézőnket hívja ezen a számon: +36 30 182 8900 / 2. mellék 

 Képek:

Túlméretes áruk szállításra előkészítveTúlméretes áruk szállításra előkészítve

Túlméretes áruk szállításra előkészítveTúlméretes áruk szállításra előkészítve

Túlméretes áruk szállításra előkészítveTúlméretes áruk szállításra előkészítve

Túlméretes áruk szállításra előkészítveTúlméretes áruk szállításra előkészítve

Túlméretes áruk szállításra előkészítveTúlméretes áruk szállításra előkészítveTúlméretes áruk szállításra előkészítveTúlméretes áruk szállításra előkészítve

Túlméretes áruk szállításra előkészítveTúlméretes áruk szállításra előkészítve

Túlméretes áruk szállításra előkészítveTúlméretes áruk szállításra előkészítve

Túlméretes áruk szállításra előkészítveTúlméretes áruk szállításra előkészítve

Túlméretes áruk szállításra előkészítveTúlméretes áruk szállításra előkészítve

Túlméretes áruk szállításra előkészítveTúlméretes áruk szállításra előkészítve

 Túlméretes áruk szállításra előkészítveTúlméretes áruk szállításra előkészítveTúlméretes áruk szállításra előkészítveTúlméretes áruk szállításra előkészítve